Hirdetés

Két vereség évkezdésre

Négy nap alatt két mérkőzést játszott a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapata, de sem idegenben, sem hazai környezetben nem jött össze a győzelem. A Rapid súlyos vereséget mért a csíkiakra.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két vereség évkezdésre
A vereség ellenére pontszerzésben nem volt hiány Fotó: László F. Csaba

Négy nap, két mérkőzés, két vereség – ez az elmúlt heti mérlege a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapatának. Lászlófy Botond tanítványai bal lábbal kezdték az évet.
Csütörtökön szoros mérkőzésen ugyan, de Zsilvá­sár­helyen a helyi VSK – amely egyébként az A konferencia sereghajtója – minimális különbséggel ugyan, de legyőzte a csíkiakat, így a hazaiak megszerezték idénybeli első sikerüket.
Tegnap kora este az Erőss Zsolt Arénában a konferencia-harmadik Bukaresti Rapid csapatát fogadta a VSK Csíkszereda, a vendégek az első percektől uralták a meccset, noha az első negyed közepéig mondhatni szoros volt az állás, ám a második játékrészt már kényelmes előnnyel kezdték a vasutasok. A második negyedben mindkét csapat sokat hibázott, így nem volt meglepő, hogy nagyon kevés dobás érte el a célját.
A nagyszünet után jobban játszottak a csíkiak, de nem tudták tartani a fővárosiakkal az iramot, a vendégek száz pont fölé jutottak a végére, és a játék képe alapján megérdemelten húzták be a győzelmet.

Eredmények

Csütörtökön: VSK Zsilvásár­hely – VSK Csíkszereda 67:63 (17:11, 17:13, 15:20, 18:19). A csíki pontszerzők: Lufile 18 (1x3), Draskovic 17, Casale 15 (2x3), Manojlovic 6, Frolov 5 (1x3), Cucovic 2.
Tegnap: VSK Csíkszereda – Bukaresti Rapid 67:102 (15:32, 11:14, 21:28, 20:28). A csíki pontszerzők: Draskovic 17 (2x3), Manojlovic 14, Lufile 10, Țibîrnă 7 (1x3), Casale 7, Cucovic 6, Frolov 4, Szabó 2.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!