Hirdetés

Húsz bírságot róttak ki állatvédelmi és állategészségügyi szabályok megszegéséért a rendőrök

Az állatvédelmi és állategészségügyi jogszabályok betartását ellenőrizték csütörtökön Csíkszentmártonban a rendőrök, ennek eredményeként húsz bírságot róttak ki összesen 24 000 lej értékben szabálysértésért – közölte pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Húsz bírságot róttak ki állatvédelmi és állategészségügyi szabályok megszegéséért a rendőrök
Illusztráció Fotó: Nicholas Demetriades, Pixabay

Mint részletezték, az akció célja az volt, hogy ellenőrizzék az állatvédelemmel és az állategészségügyi szabályokkal kapcsolatos törvények betartását, a kóbor kutyák kezelését, valamint a román állampolgárok személyazonosító okmányainak nyilvántartását. A tevékenység során nyolcvan személyt igazoltattak, tizenöt járművet és tíz állattartót ellenőriztek, akiknek az állatok származására vonatkozó dokumentumokat kérték be. A megyei rendőrség állatvédelmi osztálya tizenöt ló és két kutya adatait ellenőrizte mikrocsip-olvasóval.
A rendőrök számos szabálytalanságot találtak, amelyekért húsz bírságot róttak ki, összesen 24 000 lej értékben. A közlemény szerint a rendőrök emlékeztették az állattartókat az érvényben lévő jogszabályok által rájuk rótt kötelezettségekre, és ezzel kapcsolatos tájékoztató anyagokat osztottak szét. Az akcióban részt vett a megyei rendőrség különleges egysége is – írták.


HirdetésHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!