Hirdetés

Negyvenezer lejes bírság járt a Csíkszereda külterületén elhagyott hulladékért

A Csíkszereda külterületén felelőtlenül elhagyott autó-karbantartási hulladékok következményekkel jártak a felelőtlenül cselekvők számára: a közösségi médiában a minap megjelent információk alapján a Csíkszeredai Helyi Rendőrség sikeresen azonosította mind a hulladékot elhagyó személyt, mind az autó-karbantartási tevékenységet végző jogi személyt.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Negyvenezer lejes bírság járt a Csíkszereda külterületén elhagyott hulladékért
Fotó: Hargita Megyei Környezetőrség/Facebook

A 2021/92-es, hulladékkezelésre vonatkozó sürgősségi kormányrendelet értelmében a hulladék elhagyása, kidobása, valamint elrejtése szabálysértésnek minősül. Az ilyen cselekményekért magánszemélyek 30 000 lejtől 45 000 lejig, míg jogi személyek 50 000 lejtől 70 000 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatók. A rendelet előírja, hogy a hulladéktermelő egységeknek saját eszközökkel kell elvégezniük a hulladékkezelési műveleteket, amennyiben jogosultak erre, vagy hulladékkezelési tevékenységre jogosult szolgáltatón keresztül.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Csíkszeredai Helyi Rendőrség bírságot szabott ki a hulladékot elhagyó személyre. Az autó-karbantartási tevékenységet végző jogi személyt szintén 40 000 lej bírsággal sújtották. A Hargita Megyei Környezetőrség a Facebookon tette közzé az eset részleteit, hangsúlyozva a felelőtlen hulladékkezelés következményeit.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!