Hirdetés

A vonat ajtaját menet közben kinyitó utasok 250 és 400 lej közötti bírságot kockáztatnak

A vonat ajtaját menet közben kinyitó utasok 250 és 400 lej közötti bírságot kockáztatnak – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Román Vasúttársaság (CFR).

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
A vonat ajtaját menet közben kinyitó utasok 250 és 400 lej közötti bírságot kockáztatnak
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A tájékoztatásban hangsúlyozták, a vonattal utazóknak be kell tartaniuk a vasúti személyszállítás szabályait, és nem veszélyeztethetik saját vagy a többi utas biztonságát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ajtók menet közbeni kinyitása amellett, hogy balesetveszélyes, szabálysértésnek minősül, és 250 és 400 lej közötti bírság róható ki ilyen esetekben. Ha a szabály ellen vétő személy megtagadja a bírság kifizetését a vonaton szolgálatot teljesítő személyzetnek, a CFR alkalmazottja a vasúti rendőrség segítségét kéri. Az utast a legközelebbi állomáson leszállítják, és az őt váró rendőröknek nagyobb összegű bírságot kell fizessen, mint amennyit a vonaton róttak ki – ismertette az eljárást a vállalat

„A minél jobb és biztonságosabb körülmények közötti utazás érdekében kérjük az utasokat, tájékozódjanak a vonattal utazás szabályairól” – idézte a CFR közleményét az Agerpres hírügynökség..
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!