Hirdetés

Interaktív programok a Szakmák éjszakája rendezvényen

Pénteken szervezték meg a Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvényt, amelynek célja a szakoktatás iránti érdeklődés felkeltése, a szakmák élményszerű bemutatása az iskolaválasztás előtt álló nyolcadikos diákoknak. Idén tizenöt tanintézet csatlakozott a kezdeményezéshez Hargita megyéből és Magyarországról egyaránt.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Interaktív programok a Szakmák éjszakája rendezvényen
Iskolabemutatók, lelkes diákok Fotó: Hadnagy Éva

Udvarhelyszék szakközépiskolái közül csupán a Korondi Szakközépiskola várta az online bemutatók mellett fizikai jelenléttel is a környező településekről a diákokat, hogy népszerűsítsék intézményüket. A következő tanévben középiskolai osztályaik turisztikai technikusi és rendezvényszervező szakokkal indulnak, szakiskolai osztályaikban pedig bolti eladó, pincér szakokra várják a jelentkezőket.

– Itt Sóvidéken virágzik a turizmus, és ezek mind olyan hiányszakmák, amelyekre szükség van a jövőben – vélekedett Tófalvi György Rozália, a Korondi Szakközépiskola vezetője.

Elmondta, tavaly nagyon sikeres volt a Szakmák éjszakája rendezvényük, így idén is lelkesen csatlakoztak. Diákok, egykori diákok, tanárok egyaránt kivették részüket a szervezésből. A végzős tizenkettedikesek a tavalyi, Portugáliában eltöltött szakmai gyakorlatukról számoltak be vetített képsorok kíséretében, de bemutatkozott a diáktanács és véndiákok is jó példákkal szolgáltak. Interaktív bemutatókkal is készültek, a pincér-, felszolgálószakma rejtelmeiben mélyülhettek el a látogatók, a rendezvény utolsó mozzanataként pedig gyógyteákat és kürtőskalácsot kínáltak, ez utóbbit maguknak kellett elkészíteniük. Az esemény ezúttal is nagy sikernek örvendett.

Gyergyószentmiklóson is szerveztek hasonló eseményt, az arról készült beszámolónk ITT olvasható.

Hadnagy Éva

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!