Az aszfaltozás tavaszra marad

Homoródalmás községet a Vargyas-szorossal összekötő – mintegy hat kilométeres – út korszerűsítéséhez augusztus közepén láttak hozzá, az aszfaltozás és az átadás jövő tavasszal esedékes.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az aszfaltozás tavaszra marad
Munkagépek az úton. Bonyodalmas kezdés Fotó: Homoródalmás Polgármesteri Hivatala

A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt – amelynek során a kivitelezés jogát a Multipland Kft. nyerte el – augusztus közepén kezdték el a települést a Vargyas-szorossal összekötő földút korszerűsítését. Szélesítették az utat, átereszeket, kitérőket építettek, ahol szükséges volt, új alapot készítettek, és még idén két réteg ballasztot és kavicsot szórnak az út teljes felületére – tájékoztatta lapunkat Tikosi László, a község polgármestere, megjegyezve, hogy a betonsáncok építése, valamint az aszfaltozás jövő tavasszal esedékes.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az elöljáró felidézte: ahhoz, hogy pályázni tudjanak az Anghel Saligny programban, a község önkormányzata előbb ügykezelésbe kellett vegye a 132A jelzésű megyei út érintett szakaszát, ami néhány éve meg is történt. Az eredeti elképzelések szerint hat méter széles aszfaltutat szerettek volna építeni a völgyben, ami az Orbán Balázs nevét viselő barlang felé vezet, de végül négy méter széles, két oldalán félméteres útpadkával ellátott aszfaltút épül. Az utóbbi elképzelés megvalósításához is ki kell egészíteni az említett 10 milliós összeget. A hiányzó pénz nagyobb részének biztosítására ígéretet kaptak Hargita Megye Tanácsától. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!