Nyílt napok a méhészetben

Levélbontás
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nyílt napok a méhészetben
Fotó: Virtus Vivens Egyesület

A Virtus Vivens Egyesület sikeresen pályázott Csíkszereda Városháza környezeti nevelési és helyismereti programokat támogató kiírásán, lehetőséget teremtve ötven második osztályos gyermeknek, hogy megismerkedjenek a méhek csodálatos világával.
Az egyik találkozót az iskolában szerveztük, ahol a „bemutatókaptárban” elhelyezett, információkat tartalmazó keretek segítségével betekinthettek a méhecskék „lakásába”. Továbbá bemutattuk nekik a méhészeti szerszámokat, segédeszközöket, a méhészeti termékeket, ugyanakkor a méhek tevékenységét is részletesebben megismerték.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A második találkozást a méhészetben szerveztük, ahol rövid elméleti ismétlés után kisebb csoportokra osztva öltöztettük be védőruhába a gyerekeket, és így bekukkanthattak egy kaptárba. Együtt kerestük meg az anyaméhet, amelyet segítségképpen megfestettünk a nemzetközi szabályoknak megfelelő színnel. Megvizsgáltuk a fiasítás terjedelmét és a mézkészletük mennyiségét. A találkozó jól megérdemelt pizzaszeletek majszolásával fejeződött be.
Köszönjük ezúton Csíkszereda Városházának, hogy a fentiek megvalósítása érdekében 2000 lejjel támogatta alapítványunkat a Nyílt napok a méhészetben című pályázatunk finanszírozása révén! Reméljük, hogy sikerült a gyerekeknek egy olyan világot bemutatni, amelyet egyhamar nem felejtenek el, és felidézik, mikor egy méhecskét látnak szorgalmasan tevékenykedni egy virágon.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!