Hirdetés

Csütörtökön kezdődik a 3. Sepsibook könyvvásár és irodalmi fesztivál

Csütörtökön kezdődik a 3. Sepsibook könyvvásár és irodalmi fesztivál Sepsiszentgyörgyön, közölték kedden a szervezők. A Hargita Népe Kiadó legújabb kiadványát, Nagyálmos Ildikó és Karda Zenkő Várni is mire című verses albumát is bemutatják az olvasóknak.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csütörtökön kezdődik a 3. Sepsibook könyvvásár és irodalmi fesztivál
Korábbi felvétel Fotó: Egyed S. Péter archívuma

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott: a fesztivál díszvendégei Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu, az irodalmi rendezvények mellett zenei programok, kiállítások is lesznek. A május 23–26. között a Sepsi Arénában zajló könyvvásáron és irodalmi fesztiválon közel 50 kiadó lesz jelen, és 80 program várja az érdeklődőket. A négynapos rendezvényen író-olvasó találkozók, koncertek, kiállítások, interaktív foglalkozások is lesznek. Szonda Szabolcs, a Sepsibook programigazgatója szerint a könyvvásár „izgalmas keresztmetszetet nyújt arról, hogy milyen ma a szépirodalmi, szakirodalmi élet, a könyves kultúra”. Nagyálmos Ildikó és Karda Zenkő Várni is mire című verses albumát pénteken 17 órakor mutatják be.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A sepsiszentgyörgyi könyvvásáron jelen lesz a magyar és a román kortárs irodalom számos jelentős képviselője, többek között Balázs Géza, Tompa Andrea, Grecsó Krisztián, Markó Béla, Romsics Ignác, Demény Péter, Zsidó Ferenc, ahogy a slam poetry mozgalom tagjai és háromszéki szerzők is.
Külön rendezvényen köszöntik a 80 éves Király László költőt, illetve a 80 éve született Farkas Árpádról és a tavaly elhunyt Kovács András Ferencről is megemlékeznek.

Két minikonferencia is lesz: egy könyvtárosok részvételével az élményalapú olvasásról szóló műhelytalálkozó, valamint a Nimród Vadászújság vándorrendezvénye, a Nimród Fórum.


A program részeként egy könyvillusztrációhoz kötődő, illetve egy fotó- és ikebanakiállítást is megnyitnak.

Kiemelt helyet kapnak a gyermekeknek, családoknak szóló programok,

amelyekre a környező településekről is érkeznek szervezetten osztályok. A könyvvásár keretében tartják a Könyvcsata vetélkedő döntőjét, a 3 év feletti gyerekeket kézműves-foglalkozásokra várják, míg a kamaszokat a Grund interaktív tevékenységeire. Koncertek is lesznek, amelyek kapcsolódnak az irodalomhoz: Beck Zoltán és Grecsó Krisztián verskoncertet, Ada Milea gyerek- és felnőttkoncertet tart.

A könyvvásárt a sepsiszentgyörgyi és Kovászna megyei önkormányzat, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület szervezi. A program elérhető a Sepsibook.ro honlapon – idézte a közleményt az MTI.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!