Hirdetés

Kinek az eb, kinek az ebé

György Emőke
Becsült olvasási idő: 3 perc

Ebé Ica nem ért a focihoz. De azt tudja, hogy Ebé Bandinak fontos. Mármint a foci. Ezért elhatározza: az idei Eb-mérkőzések ideje alatt mindenben a kedvére tesz majd. Hogy ő is fontos legyen. Tudja, az első meccset Németország játssza Skócia ellen. A szigorúak a kapzsikkal. „Ezek a skótok, biztosan soha nem passzolják le a labdát a németeknek. Önzőznek” – gondolja magában Ebé Ica. De aztán jön a magyar-svájci összecsapás, az mégiscsak fontos. Úgy érzi, erre neki is fel kell készülnie, hiszen a magyar testvéreiről van szó. Támad is egy briliáns ötlete: meglepi Bandit egy focitetoválással. Ebé Bandi különösen értékelni fogja. Nem őt, a tetoválást. Időpontot foglal, közben elméje teljes kapacitásával azon pörög, milyen is legyen a Mű. Eljön a nap. Elkészül a Mű. Gyomorideggel, de büszkén viszi haza a bal mellén (mert, ugye, szívügye az anyaország) díszelgő feliratot. Izgatottan lép be a lakásba, onnan nyílegyenesen a kanapén henyélő, távirányítót rágcsáló, sört böfögő Ebé Bandihoz siet. Ünnepélyesen lekapja magáról a textilt, csillogó szemekkel várva Ebé Bandi kissé unott, de elégedett helyeslését... Jön is a reakció: Ica, csezmeg, ez nem vébé!


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ebé Micike nem ért a focihoz. Csak úgy tesz, mintha. Mindig követi az eseményeket, pontosan tudja, mikor kik játszanak azok az izék ellen. Bár még elbizonytalanodik néha, hogy pontosan hány félidő is egy mérkőzés, s olykor bosszantja, hogy Ebé Antit a hosszabbítás is érdekli ahelyett, hogy már ágyba bújnának (hiszen így is egész este azt a nyavalyás meccset nézték!). Anti már azért is morog, hogy megkérdezi tőle, nem pillanthatna-e bele a Rozalindába, míg a szünet tart, így inkább ez idő alatt rákeres a Guglin, van-e már barátnője Jordi Albának (lehetne szebb is, gondolja). A mérkőzés ideje alatt eltöpreng azon, miért fut annyit az a játékos, amelyiknél nincs is labda, hiszen így is csuromvíz a meze (undorító!), ami ráadásul sokkal rondább, mint a horvátoké (nem is érti, hogy jelenhetnek meg így ennyi ember előtt). De azt Ebé Micike is elismeri magában, hogy a játékosok szemöldöke és frizurája lepipálja a sajátját, de még a Bögyös Böskéjét is. Bár nagyon igyekszik követni a fejleményeket, néha mégis bele-belekoppan a játékba, s ilyenkor arra is volt már példa, hogy kisebb szélütést kapott férje falrengető GÓÓÓÓÓÓÓL!-jára. Mindezek ellenére Ebé Micike követi a focit. Ebé Anti meg elnézi ezt neki.
Nemebé Berta nem ért a focihoz. Sőt egyenesen gyűlöli. Még azt is gyűlöli, aki nézi. S még azokat is, akikkel ilyenkor szembemegy az utcán kutyasétáltatás közben, mert azok is bizonyára hazafelé vagy a kocsmába sietnek, hogy Ebét nézzenek. Nemebé Berta egymagában gyűlölködik. Néha azonban elmereng azon, hogy talán mégsem lenne rossz, ha lenne egy Ebé Bandija, Antija, esetleg Ebé Ica vagy Micike barátnője, így legalább lenne egészen közeli gyűlölnivalója. Mert ez a vacak Ebé, jól vagy rosszul, de mégiscsak összeköti az embereket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!