Hirdetés

Először döntött a büntetőpárbaj

Francia–portugál párosítást hoztak össze péntekre a németországi labdarúgó-Eb hétfői nyolcaddöntői, a franciák egy vérszegény öngóllal ütötték ki az utolsó percekben a belgákat, a portugál–szlovén küzdelemben büntetőpárbaj döntött előbbiek javára.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Először döntött a büntetőpárbaj
Diogo Costa sporttörténelmet írt a védéseivel Fotó: UEFA

A vb-ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői játéknapján, Düsseldorfban. A nyolcaddöntők legizgalmasabbnak ígért párosítása nem hozott túl nagy parádét, két formán kívül játszó nagy csapat feszült egymásnak, a felejthető rangadón egy vérszegény öngól segítette ki a franciákat: a 85. percben szerzett találattal végül sikerült elkerülni a hosszabbítást. Kolo Muani kapura lövése Vertonghen térdén változtatott irányt és pattant be, így ezt a francia gólt is öngólnak könyvelték el.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A késő esti portugál–szlovén találkozón nem született gól a rendes játékidőben, de az azt követő kétszer 15 perces hosszabbítás alatt sem. Bár utóbbi esetben már mindkét csapatnak volt nagy lehetősége, köztük az Oblak által kivédett Ronaldo-büntető. Így jöhetett az első tizenegyespárbaj az idei Európa-bajnokságon, ami egészen egyoldalú lett: Diogo Costa az első három szlovén lövést egyaránt kiütötte, a portugálok pedig eközben mindent értékesítettek.
A portugál kapus Eb-történelmet írt, korábban soha egyetlen hálóőr sem védett ki három büntetőt egy tizenegyespárbaj során az Eb-k történetében.
A folytatásban Franciaország pénteken este 10-től Portugáliával találkozik Hamburgban a legjobb nyolc között.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők
Franciaország–Belgium 1-0 (0-0), gólszerző: Vertonghen (85., öngól)
Portugália–Szlovénia 0-0 – tizenegyesekkel 3-0





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!