Hirdetés

Norvégiában a székely lányok

Az észak-norvégiai Bodø városában szervezik meg a Független Labdarúgó Szövetségek Szervezetének (CON­IFA) második világbajnokságát június 3–8. között. A székelyföldi válogatott első alkalommal vesz részt nemzetközi megmérettetésen.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Norvégiában a székely lányok
Újra pályán a székely női válogatott Fotó: SZLE / Archív

Bár tíz évvel ezelőtt indult a székelyföldi női labdarúgó-válogatott története, a Székelyföld Labdarúgó Egyesület által életre hívott alakulat első világversenyére készül. A lányok a korábbi években négy alkalommal léptek pályára, kétszer a magyar felnőttválogatott ellen, egy al­kalommal a magyar U19-es és egyszer a felnőtt B gárdával meccseltek.
Az Albu László szövetségi kapitány által vezetett keret főképp a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda labdarúgóira épül. A Hargita Népe érdeklődésére Albu elmondta: az eredeti elképzeléseket átírta, hogy a hazai sorozatok még nem zárulnak le az utazás időpontjáig.

– Célkitűzéseinket nehéz meghatározni, mivel nem ismerjük az ellenfeleket. Tisztességes helytállás a cél, de titokban reménykedünk abban, hogy döntőt játszhatunk. A keret az elutazás előtt vasárnap találkozik Csíkszeredában, ahol közösen gyakorolnak, majd hétfőn hajnalban indulnak Norvégiába.

– Ismerem a lányokat, ők is ismerik egymást nagyjából, tudjuk, ki mire képes. Próbáljuk kihozni a maximumot. Az OSK-ból hat lány jön, Csíkszeredából öt, Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről kettő-kettő, Kolozsvárról egy, Magyarországról, a Haladástól is egy játékos fog érkezni

– osztotta meg Albu László.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A CONIFA második alkalommal szervez női labdarúgó-világbajnokságot, amely a FIFA-hoz nem tartozó csapatok hivatalos tornájának tekinthető. A helyszín az észak-norvégiai Bodø, amely 2024-ben Európa Kulturális Fővárosa. A programokba illeszkedik a világbajnoki vetélkedés is, minden mérkőzést élőben, angol nyelvű kommentárral lehet követni a conifatv.com honlapon.
Négy válogatott vesz részt az eseményen, Székelyföld mellett Tibet, Tamil Eelam (Srí Lanka) és a házigazda Sapmi FA (Lappföld) együttese lép pályára. A résztvevők körmérkőzéses formában játszanak egymással, majd az 1. és 2. helyezett csapat bejut a döntőbe, a 3. és 4. helyezett pedig a bronzéremért játszik. A csoportkört az 1500 férőhelyes Mørkvedlia parkban játsszák, míg a helyosztóknak az FK Bodø/Glimt hazai pályája, az Aspmyra Stadion ad otthont, ahol tavaly a Konferencialiga rájátszásában a Sepsi OSK is pályára lépett.
Székelyföld kerete, kapusok: Salamon Szidónia (Besztercei Gloria), Lengyel Krisztina (Székelyudvarhelyi Vasas Femina). Mezőnyjátékosok: Péter Kinga (FK Csíkszereda), Péter Alexandra (FK), Györgyicze Réka (FK), Serbán Beáta (FK), Bíró Anna (Marosvásárhelyi SE), Adorján Szidónia (MSE), Dénes Dóra (Sepsi OSK), Márton Boglárka (OSK), Incze Violetta (OSK), Csüdör Vivien (OSK), Ardelean Rebeka Kriszta (OSK), Mikola Klementina Boglárka (OSK), Krall Tímea (Vasas Femina), Vincze Noémi (Kolozsvári U Olimpia), Kristó Laura (csapat nélkül), Kis Anita (Szombathelyi Haladás). Szövetségi kapitány: Albu László. Másodedző: Györgykovács Kriszta.
 

A székely válogatott programja
Június 4., kedd, 15.00: Tamil Eelam (Srí Lanka) – Székelyföld
Június 5., szerda, 15.00: Sápmi – Székelyföld
Június 6., csütörtök, 12.00: Tibet – Székelyföld





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!