Hirdetés

Ellenfeleket kaptak a székely focisok

Budapesten rendezték meg február 17–18. között a független labdarúgó-szerve­ze­tek egyesületének (Con­­fe­de­ra­ti­on of In­de­pen­dent Football Associations – CONIFA) tizenegyedik éves közgyűlését.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Ellenfeleket kaptak a székely focisok
Az FK Csíkszereda játékosaira épülhetnek a székely válogatottak Fotó: FK Csíkszereda

A magyar fővárosban tartott tanácskozáson sorsolták ki a nyáron esedékes, női CONIFA labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását. A budapesti rendezvénnyel kapcsolatosan Wenczel Kristóf, a Székelyföld Labdarúgó Egyesület vezetője a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: rendkívül sikeres eseményen vannak túl házigazdaként, Nyugat-Pápuától az ujgurokig sok különleges nemzet képviselője megjelent Budapesten.

Változhat a helyszín

A nyáron esedékes kur­disz­tá­ni férfi világbajnoksággal kapcsolatosan a sportvezető kiemelte, a helyszínnel kapcsolatosan neki nincsenek fenntartásai, ugyanakkor lehetséges, hogy végül más rendezőt fognak keresni a kialakult belpolitikai helyzet miatt.

– Dolgozunk azon, hogy legyen alternatív helyszín. Személyesen jártam ott, bejártam a stadionokat, követem a híreket. Bennem csepp aggodalom, vagy félelem sincsen, magam részéről akár családostól is nyugodtan odautaznék. Ez nem jelenti azt, hogy ne körültekintően járnánk el ebben az esetben

– hangsúlyozta Wenczel Kristóf.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A június 25. – július 6. közötti tornának a székelyföldi válogatott az elmúlt nyáron, a csíkszeredai selejtezők során megismert kerettel fog nekivágni. Szerették volna bevonni Corbu Mariust, vagy Pászka Lorándot is, ám a vb időszakában már mindkét játékosra nemzetközi kihívások várnak klubcsapatuk, a Ferencváros, illetve a Puskás Akadémia FC színeiben, de a szintén puskásos Dusinszki Szabolcs játékára szeretnének számítani – mondta Wenczel Kristóf.
A budapesti sorsolás szerint a székelyföldi fiúk Mexikóval, Abbháziával és egy szabadkártyás válogatottal kerültek egy négyesbe, a D jelű csoportból kísérlik majd meg a továbbjutást. Külön színfoltja lesz a megmérettetésnek, hogy Mexikó soraiban több olyan játékos is van, akik a nagyválogatottban is pályára léptek korábban, tudtuk meg.

Női vébé - a Sepsi nyomában

Ami a lányokat illeti, 2024-ben a norvégiai Bodø lesz Európa kulturális fővárosa. Megannyi kulturális esemény mellett itt rendezik - június 3–8. között - a II. Confederation of Independent Football Associations női világbajnokságot. A hatcsapatos mezőny tagja a Székely labdarúgó-válogatott is. Székelyföld a B csoportba került, Tnsa Dharamsala (Tibet) és Tamil Eelam (a tamilok) lesznek a csoportbeli ellenfelek.

– Az már nem titok, hogy Albu Lászlót kértük fel a női válogatott vezetésére. Gondolom, hogy 99 százalékban az FK Csíkszereda fogja adni a válogatott gerincét. Van két-három játékos, aki Magyarországon játszik, rájuk is számítunk. Ez egy fantasztikus torna lesz, több ezer rendezvénnyel. Külön érdekesség, hogy a döntő annak a Bodø Glimtnek a stadionjában lesz, ahol a Sepsi OSK is szerepelt a Konferencia Liga rájátszásában

– emelte ki Wenczel Kristóf.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!