Hirdetés

Újra a címvédő volt a jobb

Vereséget szenvedett negyedik, utolsó mérkőzésén a Független Labdarúgó Egyesületek szervezetének (CONIFA) Norvégiában zajló világbajnokságán a székelyföldi női válogatott. Ezzel Albu László együttese a harmadik helyen zárt.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újra a címvédő volt a jobb
Nem jutottak döntőbe a székely lányok Fotó: CONIFA

Véget értek a küzdelmek az észak-norvégiai Bodø városában zajló CONIFA-világbajnoksá­gon. A független labdarúgó-egyesületeket tömörítő szervezet második alkalommal szervezett női vb-t. Az már korábban eldőlt, hogy a lányok nem játszhatnak az aranyéremért az eredetileg hatcsapatosra tervezett, ám végül megfeleződött mezőnyben.
A székely lányok a tamilok elleni nyitó-döntetlen után kikaptak Sápmi együttesétől, majd újra Tamil Eelam ellen léptek pályára, és a hajrában kapott góllal alulmaradtak. Csütörtökön újra Sápmival néztek farkasszemet, ezúttal háromgólos vereség lett a vége. Székelyföld ezzel egy döntetlen mellett háromszor kikapott a tornán. Sápmi (Lappföld) a szombati döntőben egy góllal jobbnak bizonyult Tamil Eelamnál (Srí Lanka), így megvédte világbajnoki címét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Nagyon szeretettem volna, ha az FK-gerincre épített csapattal jöhettünk volna, de ilyen kevés közös edzéssel, nagyon sok fiatallal ennyire futotta az erőnkből. A küzdeni akarás, hajtás megvolt, a hozzáállással nem volt gond, de a megterhelő tempó (éjjeli meccsek), műfű és rövid kispad is megnehezítette a dolgunkat. Reméljük, hogy a következő tornán többet tudunk bizonyítani

– értékelt Albu László szövetségi kapitány a Hargita Népe érdeklődésére.

Eredmények
Sápmi (Lappföld) – Székelyföld 3–0 (2–0)
A szombati döntőben: Tamil Eelam – Sápmi 1–2
A végeredmény: 1. Sápmi, 2. Tamil Eelam, 3. Székelyföld





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!