Hirdetés

Japán sztrájkot hirdet a Csíki Székely Múzeum

Japán sztrájkba kezdenek a Csíki Székely Múzeum munkatársai, a kulturális intézmény napi működését nem befolyásolja a tiltakozó akció – közölte lapunkkal a Csíki Székely Múzeum.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Japán sztrájkot hirdet a Csíki Székely Múzeum
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Mint részletezték: a Csíki Székely Múzeum csatlakozik a CulturMedia – Kulturális és Média Szakszervezetek Országos Szövetsége, amely az Alfa Kartell Országos Szakszervezeti Szövetség tagja – által elindított országos tiltakozáshoz, melyet a kulturális minisztérium által beígért, 2024 áprilisától életbe lépő pozitív irányú változtatások elmaradása váltott ki.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


„Úgy véljük, hogy a kultúra sajnálatos módon háttérbe szorul, jelentősége csökken stratégiai fontossága ellenére. Tevékenységünk, szakmai tudásunk, örökségünk értékét veszíti jelen körülmények között” – írták.

A közlemény szerint a japán sztrájk egyik célja, hogy megszüntessék a különböző kulturális intézményekben dolgozók bérezési rendszerében létező egyenlőtlenségeket, és múzeumi alkalmazottként szakmai felkészültségükhöz méltó bérezésben részesüljenek. „Tiltakozunk a diszkriminatív bérpolitika és a kormány képviselői által nyilvánosan megfogalmazott ígéretek be nem tartása ellen. Tiltakozásunk jeléül fehér karszalagot viselünk az intézmény falain belül, illetve a régészeti ásatások helyszínein is. A múzeum működését jelen tiltakozás nem befolyásolja” – olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!