Faültetés a parkban

HN-információ
Több tucat lucfenyőcsemetét ültettek el tegnap délután a csíkszeredai Ifjúsági parkban. A faültetési akciót a városi kertészet engedélyével szervezték meg, főként a park szomszédságában lakók vettek részt a munkában. A csemetéket egy csíkszeredai lakos biztosította.

Gondoltak a jövőre                                                                                                                 Fotó: László F. Csaba

Toșa Nicolae csíkszeredai lakos a közelmúltban egy barátjától kapott 150 lucfenyőcsemetét. Véleménye szerint hiányos volt az Ifjúsági park faállománya, ezért gondolt arra, hogy a járványügyi szabályokat betartva, egy kisebb kaláka alkalmával ott ültessék el a fiatal fenyőket. – A közelben lakók nagyon pozitívan álltak hozzá, és bátorítottam mindenkit, hogy jöjjenek. Főként a családosokat szólítottam meg – részletezte Toșa Nicolae. A faültetési akció a városi kertészet jóváhagyásával történt. – A múlt hét közepén Burista Csillával felmértük a terepet, és ő elmondta, hogy milyen elképzelései vannak, és akkor most aszerint ültettük a fenyőket – mutatott rá a faültetés szervezője. Hozzátette: az akciónak kettős célja volt. – Azáltal, hogy többnyire a közelben lakók ültetik ezeket a fákat, remélhetőleg jobban fognak figyelni a csemetékre és majd gondozni fogják. Ezen túl az akciónak közösségépítő szerepe is van. Nyilvánvaló, hogy a mostani helyzetben ez egy kicsit nehezebb. Amit nagyon-nagyon fontosnak tartok, az az, hogy főleg a fiatal generációk, a gyerekek éljék át, hogy mit jelent egy fa elültetése, lássák azt, hogy milyen érzés egy fával egyszerre felnőni – jegyezte meg Toșa Nicolae.

Biró István





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!