Hirdetés

Hargita megyébe várja az EP petíciós bizottságát Borboly Csaba

Továbbra is azt szeretné Borboly Csaba megyeelnök, hogy látogasson el Hargita megyébe is az Európai Parlament Petíciós Bizottság küldöttsége konzultálni a medvekérdésről – közölte pénteken a Hargita megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hargita megyébe várja az EP petíciós bizottságát Borboly Csaba
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint újabb választ küld Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Európai Parlament Petíciós Bizottságának (PETI), amelyben ismételten kéri, hogy székelyföldi látogatásuk során ne hagyják ki Hargita megyét.
Mint részletezték: a megyeelnök válaszában kifejti, Hargita megyében a legnagyobb a probléma a medvekérdésben, a tavasz beálltával pedig szaporodnak a medvekárok, és a medvék lakott településen való megjelenése egyre gyakoribbá válik. Ezért ragaszkodik, hogy a bizottság a helyszínen tájékozódjon a helyzetről. 
Kovászna megyét megfelelő helyszínnek tartja Borboly Csaba, mint a medveprobléma által leginkább érintett megyét Hargita megyét követően. Az elöljáró ugyanakkor azt kéri, ahogyan az illegális fakitermelés esetében ellátogatnak a leginkább érintett területekre, ugyanúgy járjanak el ez esetben is. 
Továbbá azt javasolja a PETI-nek, ha semmilyen módon nem beilleszthető a május 16-i programba a Hargita megyei látogatásuk, jöjjenek el egy másik alkalommal, ugyanakkor a megyei önkormányzat kész egy küldöttséggel Brüsszelbe utazni, hogy ott tárgyaljanak a bizottsággal, bemutatva az itteni helyzetet.
„A választ hétfőn, május 24-én küldik el a bizottságnak, ezért a megyeelnök szívesen fogadja a hétvége folyamán és hétfőn, ha bárkinek van megjegyzése, építő jellegű javaslata az ügyben” – írták.
Ugyanakkor emlékeztetnek: Romániába érkezik helyszíni tájékozódásra a PETI-bizottság, a látogatás egyik fő alapját a Borboly Csaba által a medveprobléma kapcsán az Európai Parlamenthez 2019-ben benyújtott petíció szolgálja, amelyhez csatlakoztak a Központi Fejlesztési Régió többi megyéinek vezetői is. „A bizottság látogatásának helyszíne Sepsiszentgyörgy. Hargita Megye Tanácsának elnöke üdvözölte a kezdeményezést, azonban fontosnak tartja, hogy a bizottság ellátogasson Hargita megyébe is” – áll a közleményben.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!