Hirdetés

Elhajtják a csíksomlyói medvéket

Aki teheti, kerülje csütörtök délután és péntek hajnalban a Somlyó-hegyet és környékét, ugyanis a vadásztársulat hajtást szervez, hogy elkergesse a környéken tanyázó öt medvét, tájékoztatott Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.

Vlaicu Lajos
Elhajtják a csíksomlyói medvéket
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A medvéket az elmúlt héten többszöri sikertelen próbálkozás után sem sikerült befogni. A búcsú közeledtével a polgármesteri hivatal egyeztetett a felelős vadásztársulással, hogy újabb akciót szervezzenek a medvék eltávolítása miatt. A hétvégén több százezer zarándok érkezik a somlyói búcsúra, ahová péntek délutánra várják a lovas zarándokok érkezését.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Tavaly a búcsút megelőző pénteken néhány órára a hatóságok kénytelenek voltak lezárni a medve miatt a hegyre vezető utat, mielőtt a lovasok elérték a Hármashalom-oltárt. Az idén nem szeretnék, hogy a medvék miatt fennakadás legyen az ünnepi programban, és hogy a zarándokok veszélynek legyenek kitéve. Az alpolgármester reméli, hogy a délutáni medvehajtás sikeres lesz, részletes tájékoztatást az akció befejezése utánra ígért.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!