Hirdetés

Bevezetik a látogatói kártyát Hargita Megye Tanácsa épületénél

Hargita Megye Tanácsának számos kezdeményezése van, amely által a közigazgatásban és a hivatali ügyintézésben is lépést kíván tartani a modern kor vívmányaival, a digitalizációval, az okoseszközök használatával. Ezáltal a bürokrácia csökkentése, a különböző folyamatok időbeli rövidítése és a biztonság növelése a cél. Éppen ezért fokozatosan bevezetik a látogatói kártya használatát, amellyel az érdeklődők, a hivatali ügyeket intézők, a különböző eseményeken vagy kiállításokon részt vevő személyek Hargita Megye Tanácsa épületébe beléphetnek – tájékoztat a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Bevezetik a látogatói kártyát Hargita Megye Tanácsa épületénél
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Mint csütörtöki közleményükben írják, az intézkedéssel átláthatóságot kívánnak nyerni az épületet használók és igénybe vevők között, valamint növelni szeretnék a belső biztonságot is. A teljes átállás, a kapuk teljes lezárása időigényes lehet, hiszen az épületben dolgozó minden személy új kártyát fog majd használni, valamint a többszörösen visszajárók, a sajtó képviselői, a tanácsosok, az alintézmények alkalmazottai, az önkormányzati tagok különböző kategóriák alatt futó kártyákat kapnak majd.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A napokban már elkezdik alkalmazni az új rendszert, hogy a lakosság hozzászokjon a változáshoz.

Aki be szeretne jutni az épületbe, a Kossuth Lajos utca felőli bejáratot használhatja, ahol a személyazonossági igazolványával, illetve más dokumentummal való önigazolása után látogatói kártyát kap. A regisztrációnál meg kell határoznia a látogatás célját és hogy pontosan milyen részleget szeretne felkeresni.

Távozáskor a kártyát kötelező módon le kell adnia a kijáratnál lévő kapusszobában. Különböző események, kiállítások esetén, amikor egyszerre több ember jön az épületbe, egységes QR-kód megadásával történik majd a belépés.

Akik a Hargita Megyei Prefektusi Hivatalt keresnék fel, azok kizárólag csak a Sapientia egyetem felőli bejáratot használhatják majd, ahol hasonló folyamatot követően léphetnek be.

Az intézmény mindkét bejáratánál kifüggesztenek egy listát, ahol feltüntetnek minden olyan tényezőt és okot, amely alapján belépés igényelhető az intézménybe.

A fokozatos átállás idejére kérik a lakosság türelmét, bár igyekeznek minden akadályt kiküszöbölni és felgyorsítani a folyamatot.

A közleményben ugyanakkor felhívják a lakosság figyelmét, hogy a DIGITHR projekt részeként létrehozott online ügyfélkapu további szolgáltatásokkal bővült, melyeket az ezen az oldalon való regisztráció után lehet elérni. További részleteket itt olvashatnak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!