Hirdetés

Jóváhagyták a tervezett új kórházi épület telkének átadását

A tüdőgyógyászati és a fertőző betegségek osztályát a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságába tervezett épületbe költöztetik, a megyei önkormányzati testület a hétfői rendkívüli ülésén jóváhagyta az új épület helyszínéül szolgáló telek átadását az Országos Befektetési Társaság (CNI) részére. Emellett napirenden volt a bevételi és kiadási költségvetés módosítása is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jóváhagyták a tervezett új kórházi épület telkének átadását
Tüdőosztály. A kórház főépülete mellé fogják költöztetni Fotó: László F. Csaba

Három napirendi pontról szavazott a megyei önkormányzati testület a hétfői rendkívüli ülésén. A jelenleg Csíksomlyón működő tüdőgyógyászati és fertőző betegségek osztályát a Nagy Laji dombjára, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságába tervezett épületbe fogják költöztetni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közgyűlés jóváhagyta az új épület helyszínéül szolgáló telek átadását, ugyanis az előírásoknak nem megfelelő talajszerkezet miatt módosítani kellett az Országos Beruházási Társasághoz (CNI) benyújtott dokumentációt. Megtudtuk: a CNI elfogadta a módosítást, az épületet újratervezték, így elkezdhetik az új ingatlan építését.  Az épület alapterületét fogják növelni, a beruházás – amely kormányzati pénzből valósul meg – értéke több mint tízmillió euró.

Emellett Hargita megye 2024-es évi bevételi és kiadási költségvetésének módosításáról is szavaztak. A bevételi és kiadási költségvetési tételek módosításakor egyes épületek eladásából származó bevételeket forráskiegészítésre költik, a balánbányai inkubátorház és a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral a Küküllő mentén összekötő, 137-es megyei út építésére, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház egyes beruházásaira. A harmadik napirendi pontban megszavazták a Pro Cultura Siculi Közösségek Közti Fejlesztési Társulás tagdíját 120 ezer lej értékben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!