Hirdetés

Frizuratippek gyérülő hajhoz

Mindenkinek lehet gyönyörű a haja, annak mennyiségétől függetlenül. Bizonyos frizurák kimondottan ajánlottak a hajhullással küzdő embereknek, mert könnyedén eltakarhatjuk velük az esetleges kopasz foltokat, vagy éppen dúsabb hatást érhetünk el viselésükkel.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Frizuratippek gyérülő hajhoz
Fotó: pinterest.com

A jó közérzet nagyban függ attól, milyen kép köszön vissza ránk, ha tükörbe nézünk. Ezt azonban nem csupán a testalkatunk képes befolyásolni, hiszen az is jókora önbizalomlöketet adhat, ha egészséges és szép a bőrünk, hajunk. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy ember naponta átlagosan száz hajszálát veszíti el, ami teljesen normális; aggodalomra az adhat okot, ha ennél jóval nagyobb a kihulló mennyiség.
A hajhullás egyik leggyakoribb oka a genetika, ám a hormonális változások időszakában is sokszor jelentkezik – szülés után vagy a változókorban –, de számos egyéb okból is előfordulhat, akár súlyos formában is. A fizikai vagy lelki kimerültség, a mindennapos stressz, a helytelen táplálkozás mind okozói lehetnek, és bizonyos betegségek szövődményeként vagy a gyógyszeres kezelés mellékhatásaként is jelentkezhet.
Hogy az is magabiztos lehessen, aki hajhullással küzd, hoztunk néhány egyszerű, otthon is könnyedén elkészíthető frizuraötletet, mellyel különlegesebbé tehetjük hajviseletünket, és elrejthetjük a kényesebb részeket.

Konty a fejtetőn
A kontyok különösen jól mutatnak természetesen göndör hajból, de egyenes frizurából is könnyedén elkészíthetők. Ha plusztérfogatra vágyunk, formázhatjuk a hajunkat a konty elkészítése előtt, néhány hullám sokat dob majd a végeredményen. Ez a technika a kopasz foltokkal rendelkezőknek jelenti a legnagyobb segítséget, bármikor könnyedén elrejthetik vele a nemkívánatos részeket. A konty köré tegyünk egy divatos vastag hajgumit, ami még nagyobbnak mutatja hajkoronánkat.

pinterest.com

Viseljünk laza bobot!
Minél rövidebb és lazább a hajunk, annál teltebbnek tűnik. A bob stílusú frizuránkba érdemes laza hullámokat csempészni, majd egy kis térfogatnövelő spray használatával alakítani a textúráját. Ha pedig igazán volumenes frizurára vágyunk, egy kis hajhabot is tehetünk a tövekre, beszárítás előtt.

Göndörítés, csavarás
A göndör fürtök remekül el tudják rejteni a hajhullás nyomait. Válasszuk nedves hajunkat 8-10 különálló részre, majd használjunk csavarókat, ugyanis ez kíméletesebb formázási technika, mint ha hajsütővel göndörítenénk. Miután felcsavarva megszáradt, bontsuk szét és ujjainkkal fésüljük át!

Keretezzük az arcot
A legtöbb nő a hajvonal mentén és a halántéknál tapasztal erőteljes hajhullást. Ezen részek elrejtésére nagyszerű megoldás lehet az arcot keretező frizura. Érdemes lágy hullámokban gondolkodni, próbáljuk meg elérni, hogy leomló tincseink szép keretet adjanak arcunknak – ez a megjelenés elrejti a hajhullás okozta foltokat.

pinterest.com

Nőies fejpántok
Egy fejpánt tökéletesen elrejti a hajvonal mentén elvékonyodott szálakat, szélességét, fazonját és mintáját tekintve pedig a határ a csillagos ég. Bátran válasszunk színes, virágos vagy épp teljesen egyszerű darabot, csempésszük bele saját stílusunkat, igazán nőies kiegészítő lehet, ami feldobja öltözékünket és hajviseletünket egyaránt.
Ha valaki kevés vagy vékony szálú hajkoronával rendelkezik, jó technika lehet az is, ha réteges formát visel, ugyanis a jól eltalált rétegek nagyon fel tudják dobni a frizurát, játékosságot visznek bele, és optikai­lag is dúsabbnak mutatják azt. Jó, ha ezt a típusú hajvágást profi fodrászra bízzuk, mert ha nem jól alakítjuk ki, akkor a kevés haj még kevesebbnek tűnhet.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!