Hirdetés

Útmutató tavaszi gardróbfrissítéshez

A gardróbfrissítés szórakoztató, kihívásokkal teli feladat lehet a nők számára. Ugyanis nem csupán új darabok beszerzéséből áll, hiszen egy alapos rendszerezés során elfeledett, eddig sosem viselt ruhadarabokra bukkanhatunk.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 7 perc
Útmutató tavaszi gardróbfrissítéshez
Fotó: pexels.com

Csupán napok kérdése, és itt vannak a fagyosszentek. Ám a hűvősebb napok lejártával hosszú időre a szekrény mélyére száműzhetjük a kötött pulóvereket, vastag kabátokat, csizmákat és bakancsokat. Ezzel egy időben előkerülnek a vékonyabb anyagból készült darabok, a farmerdzsekik, a sport- és félcipők. 
Hoztunk néhány hasznos tippet, melyek segíthetnek ruhatárunk észszerű szelektálásában és költséghatékony frissítésében.

Rend és lista
A gardróbfrissítés első lépése az, hogy rendet teszünk a szekrényünkben. A gardróbrendszerezés azért is hasznos, mert semmi sem garantálja, hogy ami tavaly a kedvenc darabunk volt, azt idén is szívesen hordjuk, viszont bukkanhatunk olyan elfeledett kincsekre, melyeket szívesen viselünk majd.
Mielőtt új darabok után kutatva nyakunkba vesszük a várost, érdemes szétnézni a már meglévők között, így könnyen kiderülhet, hogy mire van valójában szükségünk. Annak érdekében, hogy később a vásárlás tudatos legyen, érdemes listát készítenünk a hiányzó vagy vágyott ruhaneműkről.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szelektálás
Az alapos rendszerezés során biztos, hogy kezünkbe akadnak olyan darabok, melyektől ideje lenne megválni. Elsőként az olyanoktól kell búcsút venni, melyeknek méretbeli vagy más hibájuk van. Ami már szakadt, feslett, kinyúlt, elszíneződött és évek óta nem varrtuk meg vagy alakítottuk át, nem valószínű, hogy ezután megtesszük.
Ha találunk olyan darabokat, melyek egy-két alkalommal vagy akár soha nem voltak rajtunk, érdemes elgondolkodni ennek okán. Lehet, hogy megláttuk, megtetszett és megvettük, de otthon jöttünk rá, hogy nem a mi stílusunk, méretünk, vagy épp nem tudjuk a meglevő ruháinkkal párosítani. Hasznos szabály lehet, hogy azoktól a daraboktól, melyeket az elmúlt két évben nem viseltük, megválunk.

Szemét vagy kincs
Ami egyiknek szemét, az másnak drága kincs – tartja egy angol közmondás, és ez igaz lehet a ruhadarabjainkra is. Napjainkban nagy divat lett a megunt tárgyak interneten keresztüli továbbadása, már számos platform és csoport jött létre e célból. Azokat a ruhaneműket, melyek valóban kiszolgáltak bennünket, és azért válnánk meg tőlük, mert elhasználódtak, viseltesek, nem érdemes ilyen módon továbbadni. Aranyszabály, hogy csak olyan állapotú és minőségű dolgot adj el másnak, amilyennek te magad is örülnél.
Pénztárcabarát megoldás, ha online gardróbfrissítés során csak abból a pénzből vásárolunk, amit az elkelt darabjainkért kaptunk. Persze fontos, hogy ne vegyünk meg rossz állapotú vagy szükségtelen dolgokat csak azért, mert olcsó. Törekedjünk a tudatosságra!

Újítás
Azt nem nehéz kideríteni, hogy mi az aktuális divat, milyen színek vagy szabásminták hódítanak az adott évszakban. De azzal, hogy ezt tartjuk szem előtt a vásárlás során, ismét felesleges darabokat szerezhetünk be. Ehelyett jobb, ha a saját ruhatárunkba könnyedén és harmonikusan beilleszthető ruhákat keresünk. Sokan úgy tartják, hogy hasznos, ha a gardróbcsere idején teljes összeállításokat vásárolnak, de már az is hasznos lehet, ha tudjuk, hogy az újonnan kiválasztott darabokat mely meglevőkkel fogjuk párosítani.
A gardróbfrissítés tehát nemcsak új darabok vásárlásáról szól, hanem arról is, hogy újra rátalálunk a már elfeledett darabokra. Legyünk kreatívak, így mindennap új, divatos és izgalmas összeállítást viselhetünk!

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!