Hirdetés

Erős szél és lehűlés várható

Erős szélre figyelmeztető sárga jelzésű riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több megyéjére. Hargita megye is érintett.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Erős szél és lehűlés várható
Illusztráció Fotó: pexels.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szakemberei szerint szombat déltől vasárnap hajnali 3 óráig a Bánságban és Körös-vidéken óránként 55-65 kilométeres sebességgel fújhat a szél. Az Erdélyi-szigethegységben és a Déli-Kárpátokban, majd este és az éjszaka folyamán a Keleti-Kárpátokban is 60-80 km/órás, 1700 méteres magasság fölött 90-100 km/órás széllökések várhatók. A sárga jelzésű riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Buzău, Vrancea, Bákó, Neamţ, Suceava, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Vâlcea, Szeben, Fehér, Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Mehedinţi és Gorj megyére érvényes.
Vasárnap 3 és 14 óra között a Keleti-Kárpátokban erősödik meg a szél, óránként 55-65 kilométeres, 1700 méter fölött 90-110 kilométeres sebességgel is fújhat. Ez a riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Buzău, Vrancea, Bákó, Neamţ és Suceava megyét érinti. A vasárnapra virradó éjszaka lehűlés kezdődik, amely előbb a nyugati régiókban, majd az ország többi részén is érezhető lesz.

AGERPRES



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!