Hirdetés

Erdélyben havazás várható, a hegyekben hóviharokra kell készülni

Havazni fog a következő napokban több erdélyi megyében, a hegyekben jelentős hóréteg képződik, és hóviharok várhatók – figyelmeztetnek a meteorológusok.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Erdélyben havazás várható, a hegyekben hóviharokra kell készülni
Illusztráció Fotó: pexels.com

Az Agerpres hírügynökség által idézett közlemény alapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetése szerint szombat este 23 órától vasárnap 18 óráig a Keleti-Kárpátok északi hegységeiben, a Déli-Kárpátok 1700 méter fölötti régióiban és az Erdélyi-szigethegységben kiadós havazás várható, a 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel fújó szél pedig hóvihart idéz elő.

A Déli-Kárpátok alacsonyabban fekvő régióiban és a Kárpát-kanyarban inkább eső formájában hull le a csapadék, jégképződés valószínű.

Szintén vasárnap estig Kolozs, Hunyad, Fehér, Szeben, Suceava és Neamţ megyében havazni fog, a Bánságban, a Körösvidéken, Máramarosban és Erdély többi részén vegyes csapadékra lehet számítani. Az ország déli és keleti részén esőzés várható.

A vegyes csapadék havazásra vált át vasárnap délutántól hétfő délutánig a Bánságban, a Körösvidéken, Máramarosban és Erdély nagy részén is, és 10-20 centiméteres hóréteg képződik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!