Hirdetés

Éleslövészeten vetélkedtek az újságírók

Izgalmas, adrenalint fokozó lövészetet szervezett a Hargita megyei rendőrség a sajtó munkatársai számára a szépvízi lőtéren. A rendőrség napja alkalmából megtartott esemény végén fotóriporter kollégánk, Veres Nándor állhatott fel a dobogó harmadik fokára, de a Hargita Népe napilap összes jelen lévő munkatársa is – minden szerénység mellett – kiválóan teljesített.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Éleslövészeten vetélkedtek az újságírók
Fotó: Veres Nándor

A szomorkás, esős időjárás kellemetlenségeit elfedte a pörgős és felfokozott hangulatú, több típusú lőfegyverrel és különböző gyakorlati elemekkel megtartott lőverseny.
A Barátság Kupa programra Iordan Mircea-Stefan rendőrfőkapitány és Plumbu Maria rendőrségi szóvivő vezetésével érkeztek az újságírók a Szépvíz határában szakszerűen kiépített poligonra. A kezdeti fokozott hangulat csillapítására és a lőfegyver nyugodtabb, biztosabb kézzel való megtartására kisebb tábortűzzel és némi csemegével: sajttal, szalonnával, hagymával, szőlővel és lágy kenyérrel szolgáltak az egyenruhások.
A lövészet egyik főszereplője, az eseményt szakmailag kitűnően és határozottan levezénylő András Róbert, a Dakota Security Service ügyvezető igazgatója volt, aki mindenkinek elmagyarázta a lőtéren követendő szabályokat és a viselkedési normákat, kiváló útmutatást adott a fegyvertípusok használatához, ugyanis a lőtér veszélyes üzem, ahol egy pillanatnyi tévedés, figyelmetlen mozdulat végzetessé válhat. A biztonság fontosságára figyelmeztettek a lőtéren segédkező munkatársai is.

Veres Nándor
Újságíró a lőtéren. Összpontosítás, fegyelem

A kihívást vállaló sajtósok különböző jellegű lőgyakorlaton bizonyíthattak, teljesítményüket pontozták. Álló és mozgó céltáblákra lőhettek CZ Shadow és Glock típusú pisztollyal, Winchester SXP amerikai stílusú sörétes puskával, Grand Power Stribog karabéllyal, ugyanakkor úgy­nevezett precíziós és élménylövészetet is kipróbálhattak, valamint az esemény végén külön dicséretben részesült Kovács Andrea kolléganőnk, aki rögtönzött taktikai szobában is kipróbálhatta rátermettségét, ahol meglepetésszerű célokat kellett telibe találni. Kiválóan teljesítette a rábízott feladatot.
A verseny résztvevői emléklapokkal, hűtőmágnessel, a dobogós helyezettek pedig egy-egy kupával gazdagodtak, nem beszélve a szerzett tapasztalatokról, a baráti hangulatról, amit a hűvös idő ellenére a verseny elnevezése is sugallt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!