Hirdetés

Égető szükség

Az alapozás elkészült, és amint az időjárás engedi, folytatják az ősszel elkezdett hargitafürdői multifunkcionális tűzoltógarázs építését. Az új ingatlant várhatóan év végén átadják.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Égető szükség
Építik a szertárt. Sokak hasznára válik Fotó: Csíkszereda Városháza

Tavaly február elején jelentették be Csíkszereda vezetői, hogy korszerű multifunkcionális tűzoltógarázst építtetnek Hargitafürdőn. Az új beruházás azért is szükséges, mert hiába van tűzoltóautó a városhoz tartozó üdülőtelepülésen, télen tűz esetén nem tudják rendeltetésszerűen használni. Az új, 318 négyzetméter alapterületű, 522 négyzetméter hasznos felületű ingatlan megépítését tavaly ősszel kezdték el a jégpályával szembeni területen.


Hirdetés

– A közbeszerzési eljáráson helyi vállalkozó nyerte el a kivitelezés jogát, akárcsak korábban a tervezést. Az Aedna Kft. tervei alapján az Impex Aurora Kft. látott hozzá a munkához. Már megöntötték az alapokat, és megtörtént az alagsor falainak vasazása is. Az alagsor falazása után öntik az alagsor fölötti födémet, majd következik a földszinti falak és a tetőszerkezet építése. Amint az időjárás engedi, a kivitelező folytatja a munkát

– részletezte érdeklődésünkre Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere. 
Az épület mul­ti­funk­ci­o­na­li­tá­sát az adja, hogy nemcsak a tűzoltóautó és a tűzoltó felszerelések kapnak majd helyet benne, hanem tanácstermet, irodahelyiségeket és közvécét is kialakítanak benne. Igény szerint orvosi rendelőnek és gyógyszertárnak is helyet tudnak biztosítani. A munkálat befejezése év végére várható. A beruházás értéke 4,21 millió lej. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!