Hirdetés

Drog és alkohol: ad vagy elvesz?

A Sapientia – EMTE harmadik évadjának legújabb podcastje a drog és alkohol témáját dolgozza fel. Dr. Albert Beáta és dr. Sinkó János a beszélgetésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy mindkettő használata sajnos gyakrabban előfordulhat a közelgő ünnepek alatt. Bár legtöbbször a jó hangulat a cél, mind a drogok, mind az alkohol fogyasztása függőséget okozhat és fájdalommal jár.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Drog és alkohol: ad vagy elvesz?
A beszélgetőpartnerek kimerítően tárgyalnak a témáról Fotó: csik.sapientia.ro

Negyedik részéhez érkezett a Sa­pi­entia Pod­cast harmadik év­adja. Az egészségügyi nevelés rovatban a házigazda, dr. Albert Beáta egyetemi professzor dr. Sinkó János igazságügyi orvos szakértővel beszélget. Napjainkban aktuális, megoldásra váró témát boncolgatnak, hiszen sok alkohol és/vagy drogfüggő van, ez alól a tinédzserek sem kivételek. Az alkohol és a drogok is eljutnak hozzájuk. A podcast megválaszolja, milyen hatásuk van ezeknek a szereknek, miért lesz valaki drog- vagy alkoholfüggő. Az alkohol legálisan elérhető és használható szer, de mennyire befolyásolja mindennapi életünket? Tudunk határt szabni, vagy még mindig menő spiccesen autót vezetni? A partidrogokat a hangulatfokozáshoz használják, viszont hamar függővé lehet válni, ami szenvedéssel jár. Mennyire van ennek tudatában az, aki él velük?
Akit érdekel a téma, meghallgathatja legújabb műsorunkat az egyetem Spotify-oldalán, illetve megtekintheti azt a YouTube-csatornán is.

Tamás Noémi

Kövessen a Facebookon!