Hirdetés

Amikor a fagyi visszanyal

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc

Egykor városi, ma már országokon átívelő legendaként jön szembe évről évre az a történet, amikor az 1990-es évek elején Budapesten valamelyik egykori szovjet utódállam birkózó-válogatottja megregulázott egy renitens autóst. A történet sokak számára ismert, igaz, néha „kiszínesítik”, aktualizálják, a város változik, de a legenda alapja megmarad. Március 7-én hasonló eset történt – igaz, nem Magyarországon, hanem Romániában, nem autóssal, hanem gyalogossal és nem birkózó-válogatottakkal, hanem a rendőrség rohamosztagával.
A történet egyszerű: a 32 éves pasi asszonykájával kézen fogva Konstancán kelt át a Tomis sugárúton, természetesen tiltott helyen. Éppen arra haladt egy kisbusz, tele emberekkel, a sofőr rádudált a két járókelőre, azok meg, jó szokás szerint, szitkozódásba kezdtek. A dolog pikantériája, hogy a kisbuszban éppen egy bevetésre haladó, a rendőrség rohamosztagához tartozó egyén ült, persze jelöletlen rendőrjárműben. Szóval hapsi szitkozódik, sofőr rászól párszor, aztán kiszáll pár rendőr a kisbuszból, és felszólítják, hogy igazolja magát. Emberünk viszont fittyet hányva a felszólításra továbbment, mi több, tovább szidta a zsarukat, ugyanakkor néhány fenyegető mondat is elhagyta száját. Asszony próbálta csitítani, de emberünk egyre hangosabban viselkedett, így a rohamosztag tagjai mind kipattantak a kisbuszból, csávót lekapták a tíz körméről, így testközelben tapasztalhatta meg a tengerparti város aszfaltjának hőmérsékletét. A megbilincselt fickó a földön fekve, asszonykája pár méterre lábon állva visított, a rendőrök csendesen figyelték pár másodpercig a két szabálytalan gyalogost, persze az esetnek hamar került nézőközönsége, néhány telefonnal készített felvétel is készült, így kedd estétől az eset a közösségi médiában több szögből is megtekinthető.
Hapsit elvitték a rendőrök, asszony egyedül maradt a Tomis sugárúton, siránkozott ugyan, de több volt a nevető, mint a vele együtt érző bámészkodó. Az esetnek tanulsága is van: ne tiltott helyen kelj át az utcán, pláne, ha a téged szinte elütő kisbuszban hét rohamrendőr éppen bevetésre száguldozik, ráadásul jobb, ha ilyenkor a dudálásra nem válaszolsz, mert hamar adnak neked karperecet. Acélból.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!