Hirdetés

Ajándéközön várja a gyerekeket Keresztúron

Mikulás-napi programokkal és a városi karácsonyfa feldíszítésével várja Szé­kely­ke­resz­túr Polgármesteri Hivatala a családokat, az óvodás és iskolás gyerekeket. Az ünneplők a Mikulással a város központjában találkozhatnak, aki a park sétaútjait körbejárva osztja majd szét a szebbnél szebb ajándékokat.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ajándéközön várja a gyerekeket Keresztúron
Ünneplőbe öltözik a város Fotó: Székelykeresztúr Polgármesteri Hivatala

Keresztúron várja ma délután a Mikulás az óvodásokat és iskolásokat. A Mikulás-napi programok a város központi parkjában zajlanak, ahol többek között a közösségi karácsonyfát is feldíszítik.  
Az önkormányzat közleményében arra kéri a polgárokat, hogy az eseményre vigyenek magukkal pár karácsonyfadíszt otthonról, amelyet a városi fenyő ágaira helyezhetnek. Az összegyűlt ünneplőket 16.30-kor a nagy szakállú, piros puttonyos Mikulás is meglátogatja, aki számos finomsággal, valamint meglepetéssel halmozza el a gyerekeket. 
Koncz Hunor János polgármester arra számít, hogy rengeteg kisgyerek megy ki ma a központi térre, mert szeretné, ha a város összes gyerkőce részesülne az ajándékozás örömében. Mint mondta, szeretnék már de­cember elején megteremteni a karácsonyi hangulatot, a Szé­kely­ke­resz­túri Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület Mikulása minden évben az egyik legkedvesebb vendége a városnak. Idén sincs ez másként, az önkormányzat feladatának tekinti, hogy a családok évről évre kellemes karácsonyi élményekkel gazdagodjanak. 
A Mikulás-ünnepség szer­vezői több szórakoztató programmal készülnek: lehetőség lesz forró teát kortyolni, tartalmas beszélgetéseket kezdeményezni, vagy karácsonyfadíszeket csereberélni. Az elöljáró hozzátette, hogy javában zajlik a karácsonyi vásár szervezése, amelyet várhatóan december 17–18. között nyitnak meg. Az energiaválság miatt az idei szezonban több önkormányzat elmulasztja látványos fényfüzérekkel és csillogó világítással feldíszíteni a várost. Keresztúron azonban megtalálták azt a költséghatékony megoldást, amely még a spórolás keretén belül teszi lehetővé, hogy ünnepi fényekbe öltözzön a város. 
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!