Hirdetés

Absztrakt tájak a Megyeháza Galériában

Kentelki Gábor festményeiből nyílt kiállítás csütörtök este Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában. A kiállítóteret megtöltötte a népes közönség, sokan voltak kíváncsiak a fiatal marosvásárhelyi művész alkotásaira.

Sarány István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Absztrakt tájak a Megyeháza Galériában
Kíváncsi tekintetek. Érdeklődőből nem volt hiány Fotó: László F. Csaba

Az egybegyűlteket Botár László képzőművész, a galéria szakmai vezetője köszöntötte, majd Túros Eszter művészettörténész vázolta az alkotó sajátos, egyedi képi világát. Hangsúlyozta Kentelki képeinek monumentalitását, illetve azt, hogy a nagy méretű képek perspektíváját a színek játéka adja, „ebben a tágas, mégis jól körülhatárolható kompozíciós térben találja meg festői szabadságát”. A méltató kiemelte a művekben uralkodó egyensúlyt.

László F. Csaba
Botár László köszöntője után Túros Eszter mutatta be a fiatal képzőművész alkotásait

– Absztrakt tájai valós tájelemekből szerveződnek, amelyek úgy oldódnak fel ebben a festői világban, olyan természetességgel válnak részeivé a képek terében történő absztrakcióknak, amennyire maguktól értetődően vannak jelen természeti környezetünkben is – hangsúlyozta Túros Eszter.

A tárlatnyitó kötetlen beszélgetéssel zárult.

László F. Csaba
Absztrakt festmények. Volt amin elgondolkodniuk a tárlat látogatóinak

Kentelki Gábor a bukaresti képzőművészeti egyetem festészet szakán diplomázott. Az Absztrakt tájak kiállítás 2023. március 21-ig látogatható Megyeháza Galériában a nap bármely órájában. A csütörtöki esemény szervezői Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, a Megyeháza Galéria és a Cultura Nostra Egyesület voltak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!