Hirdetés

A város látja kárát a jogi intézkedéseknek

HN-információ

Mondvacsinált vádak alapján folytatnak bűnügyi eljárást Mezei János polgármester ellen, és Gyergyószentmiklós látja kárát, hogy újabb hatvan napra eltiltották polgármesteri jogkörének gyakorlásától – vélik az MPP-frakció tagjai, akik sajtótájékoztató keretében adtak hangot nemtetszésüknek. Nagy Zoltán alpolgármester tételesen cáfolta a vádpontokat, és úgy véli, túloznak a vádak megfogalmazásában és a Mezei ellen foganatosított intézkedésekben.

[caption id="attachment_2755" align="aligncenter" width="620"]Gyergyószentmiklósi tanácsosok. Aggályaiknak adtak hangot Gyergyószentmiklósi tanácsosok. Aggályaiknak adtak hangot[/caption]

Jánossy Alíz janossy.aliz@hargitanepe.ro A város látja kárát annak, hogy Mezei Jánost újabb hatvan napra eltiltották tisztsége gyakorlásától – jelentette ki a polgármesteri teendők ellátásával megbízott Nagy Zoltán alpolgármester. Mint mondta, a helyzetet súlyosbítja, hogy nem léphetnek kapcsolatba semmilyen formában a polgármesterrel, így még tanácsát sem kérhetik azokban az ügyekben, amiket még ő indított el, ő folytatott tárgyalásokat róla. – Félő, hogy mindez hosszú távon meglátszik majd a városon – adott hangot aggályainak az alpolgármester. Kifejtette, nem véletlenül osztották két feladatkörre – polgármester és alpolgármester – a városvezetést a törvényalkotók, ugyanis bőségesen van munkája két embernek is; ő pedig immár több mint öt hónapja próbálja ellátni mindkét feladatot. Az alpolgármester ugyanakkor úgy érzi, őt is korlátozzák személyes szabadságában a Mezei ellen foganatosított jogi intézkedések, hiszen alig marad szabadideje a kétszeres munkamennyiség mellett. – Túl szigorúak az intézkedések Mezei ellen annál is inkább, mert az öt hónapos kivizsgálás alatt semmi újat nem tudtak kideríteni a hatóságok, ugyanazon kezdeti gyanú alapján fogalmazták meg a vádakat ellene – fogalmazta meg véleményét Nagy. Elmondta, bár nem jogász, szerinte gyenge alapokon áll a hivatali visszaélés vádja, annál is inkább, mert a 400 négyzetméter területért a város kasszájába befolyt 27 ezer lej, bizonyíték van erre, mint ahogy arra is, hogy a vásár lebonyolítására érvényben lévő tanácshatározat alapján bízták meg a polgármestert. A zsarolás vádja is hadilábakon áll Nagy Zoltán szerint, aki elolvasta a törvényszék elé tárt bizonyítékokat és nem talált semmi olyan kijelentést, ami ezt támasztotta volna alá. – Vitatható az újabban felmerült sikkasztásra való felbujtás vádja is, egy 5-6 lej értékű kazettáról van szó, ami azért is súlyos és túlzó, mert egy kolléganőt is meghurcoltak érte – jelezte Nagy. Vadász Szatmári István tanácsos úgy vélekedett, hogy „inkvizíció zajlik az egyetlen MPP-s városvezetés ellen”, mint hangsúlyozta, úgy tűnik, valakiknek érdeke, hogy ez megszűnjön.

Kövessen a Facebookon!