Hirdetés

A résztvevők szenvedélye a mozgás

Az Előhágó TOUR közösségi futó- és gyaloglórendezvényt immár ötödik alkalommal tartották meg. A szombati közösségi mozgáson több mint kétszázan vettek részt. A hagyományosnak számító futás mellett gyalogtúrák formájában is lehetett a távokat teljesíteni. Az esemény ugyan nem verseny, sokkal inkább a mozgás öröméről és a találkozásokról szól, mégis akad versenyzői teljesítmény is. Idén a Csíkszentkirály–Büdösfürdő távot kevesebb mint 75 perc alatt teljesítette egy helybeli résztvevő. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
A résztvevők szenvedélye a mozgás
Ötödik alkalommal szaladtak és sétáltak Csíkszentkirályról Büdösfürdőre. A legtöbben az erdei túrát választották Fotó: Vlaicu Lajos Fotó: Vlaicu Lajos

Az Előhágó TOUR közösségi futó- és gyaloglórendezvényt szombaton immár ötödik alkalommal tartották meg. Az első futástól kezdődően évről évre sikerült az előző évi létszámot meghaladni, idén több mint kétszázhúszan indultak el a Csíkszentkirály–Büdösfürdő távon. A közösségi esemény népszerűsége a szervezők a munkáját dicséri, akik több útvonalat és mozgási formát kínálva ösztönzik a résztvevőket, hogy teljesítsék a távokat. 
Benedek Zoltán, az Előhágó TOUR főszervezője a délelőtti regisztrációt követően rövid eligazítást tartott, majd következett Papp Márton, Csíkszentkirály plébánosának áldása, a sort végül Székely Ernő, Csíkszentkirály polgármestere zárta, akiknek szívügyük, hogy évente megrendezzék a közösségi mozgást.
– Az Előhágó TOUR résztvevői több útvonal közül választhattak, hogyan szeretnék teljesíteni a Csíkszentkirály–Büdösfürdő útvonalat.

Vlaicu Lajos

Az erdei túra távolsága öt kilométer volt és közel ötszáz méter szintkülönbséggel kellett megbirkózniuk a résztvevőknek. A második gyalogos forma körbe az aszfaltúton, ami körülbelül nyolc kilométeres távot jelentett, és végül a kezdetek óta meglévő szaladás a faluból egészen az üdülőhelységig – ismertette a távokat Benedek Zoltán. Továbbá megköszönte a támogatók és az önkéntesek segítőkészségét. 
Idén is a legnagyobb erőpróbának a szaladás bizonyult a közel tizenhárom kilométeres távval és majdnem hatszáz méteres színkülönbséggel, ahol elsőként Udvari Bálint csíkszentkirályi fiatal teljesítette a távot egy óra tizenhárom perc alatt. A hagyományosnak tekinthető szaladás mellett a legnagyobb tömeget az erdei kalandtúra mozgatta meg. A résztvevőket a csíkszentkirályi önkormányzat menedékházában meleg tea és egy kis agapé várta. A legkitartóbbak a menedékháznál töltött rövid pihenőt követően ismét nekivágtak a távnak. 
Egy évente visszajáró versenyző megjegyezte: az esemény kortól és nemtől függetlenül évente egyre nagyobb tömegeket vonz, látszik a szervezők odaadó munkája, elég csupán körülnézni, a nap végén mindenki elégedetten és kellő izomlázzal térhet haza. 
– Látható, hogy a résztvevők szenvedélye a mozgás – vélekedett az egyik szaladó. 

Vlaicu LajosHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!