Hirdetés

Tennének a községért

A Csíkszentkirályon működő közel nyolcvan vállalkozás egyenként is hatalmas potenciállal bír, de a továbbiakban összehangolt munkával a köz javára is tennének – hangzott el az első alkalommal megtartott vállalkozói fórumon pénteken.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tennének a községért
Erős vállalkozói közösség. Ötvenhat vállalkozó vett részt a vállalkozói fórumon Fotó: Teutsch Tamás

Első alkalommal tartott vállalkozói fórumot a Csíkszentkirályi Vállalkozói Szövetség pénteken. Domahidi-Vaszi Zalán vállalkozó, a szövetség elnöke a szervezőcsapattal együtt a fórumot megelőzően azon ötletelt, hogy mikként tudnák a helyi erős vállalkozókat összefogni, és az általuk képviselt erőt a későbbiekben anyagi és szociális téren a köz javára fordítani.

– Helyi vállalkozókként hozzájárulhatunk nemcsak a falu fejlődéséhez, hanem a formálásához is. Csíkszentkirályon összesen 76 korlátolt felelősségű, illetve részvénytársaságot tartanak nyilván, ezenfelül

a magánvállalkozók és más jogi formával rendelkezők együttes létszáma meghaladja a százat,

ami kimagasló az alcsíki települések közül – mondta a vállalkozó. Hozzátette: a péntek délutáni eseményen 56 vállalkozó vett részt. Az esemény iránti érdeklődés a szervezőket is meglepte. Az előadásokat és a panelbeszélgetéseket követően (amelyeken kis-, közép- és nagyvállalatok képviselői is felszólaltak) arra a következtetésre jutottak, hogy a kihívások majdnem ugyanazok.

– Mint a Tánczos Levente-József üzleti tanácsadó által végzett kutatásból kiderült, a településen működő vállalkozások,

a helyi ásványvíztöltödén kívül is több mint négyszáz személynek biztosítanak munkahelyet

– részletezte Domahidi-Vaszi Zalán. Mint mondta, hosszú távon terveznek, felmérik az igényeket és ennek mentén szervezik a továbbiakban az együttműködést és a munkát. 

A helyi vállalkozói közösség csatlakozott a Csíkszeredai Rotary Club kezdeményezéséhez és jelentős támogatással hozzájárulva közösen egy teqballasztalt vásárolnak a település sportolni vágyó közösségének. Az asztalt az iskolakezdés után adják át, és az iskola udvarán helyezik el.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!