Hirdetés

Két év várakozás után megépülhet a csíkszentkirályi tanuszoda

Két hét múlva elkezdhetik a csíkszentkirályi tanuszoda építkezési munkálatait – az Országos Beruházási Társaság (CNI) által megbízott építkezési vállalkozó és Székely Ernő polgármester csütörtök délután aláírta a kivitelezés elkezdéséhez szükséges területátadási jegyzőkönyvet.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Két év várakozás után megépülhet a csíkszentkirályi tanuszoda
Aláírták a jegyzőkönyvet. Kezdhetik az építést Fotó: Pál Bíborka

Az Országos Beruházási Társaság (CNI) az elmúlt napokban átiratban értesítette a csíkszentkirályi polgármesteri hivatalt, hogy a községben tervezett tanuszoda két évvel ezelőtt aláírt kivitelezési szerződése után sikerült véglegesíteniük és elfogadniuk a beruházás elindításához szükséges műszaki tervet, és kiadhatják a parancsot a munkakezdésre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A beruházási társaság ugyanakkor arról is tájékoztatta a polgármesteri hivatalt, hogy július 18-án a kivitelezéssel megbízott építkezési vállalkozó is felkeresi az önkormányzatot, hogy aláírják a munkálatok elindításához szükséges jegyzőkönyvet. Csütörtökön 14 órakor az építkezési vállalkozó és Székely Ernő polgármester ezt meg is tette, a megbeszélésen az is elhangzott:

két hét múlva kezdődhetnek a munkálatok a Borsáros-fürdő mellett kijelölt közel öthektáros területen.

A polgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat az elmúlt időszakban mindent előkészített ahhoz, hogy most már gördülékenyen menjen a munka, így régészeti feltárást végeztek, és építkezési engedéllyel is rendelkeznek. Az önkormányzat feladata lesz továbbá a terület közművesítése, az elöljáró szerint erre is fel vannak készülve.

Az új, szabadidős tevékenységre és úszásoktatásra alkalmas létesítményben 15 × 25 méteres medence lesz, körülötte pihenőhely és természetesen öltözők és mellékhelyiségek, illetve egy több mint száz férőhelyes lelátó.

Az épület tetőterét is hasznosítják, itt edzőtermet és tornatermet alakítanak ki.  
 – A tanuszoda működtetéséhez céget kell létrehozzon az önkormányzat, ehhez fog tartozni egyébként a Borsáros-fürdő ügykezelése is, amely jelenleg a nemrégiben végrehajtott 10%-os személyzetcsökkentés miatt tart zárva – nyilatkozta lapunknak a polgármester.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!