Hirdetés

A Novák Team is ott lesz

HN-információ

A Team Novák is ott lesz a magyar körversenyen, ám előtte a héten rajtoló Székelyföld Kerékpáros Körversenyén kell helytálljanak.

A magyar válogatott a 20. csapat az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen, ezzel teljessé vált a mezőny, összesen 120 kerekes vág majd neki a viadalnak.
Az öt szakaszból álló, 826 kilométer össztávú Tour de Hongrie a nemzetközi szövetség (UCI) 2.1-es kategóriájú versenye, ami azt jelenti, hogy csak profi klubok (World Team, Pro Team vagy Continental Team), illetve nemzeti válogatottak vehetnek részt rajta. Ezért a hazai válogatotton kívül magyar csapat nem indulhat, ennek ellenére ideális esetben nyolc gárdában is lehet magyar kerékpáros, a 120 induló között pedig akár 16 anyaországbeli és öt székely bringás is szerepet kaphat.
Van magyar versenyzője a  World Teamek közül a Mitchelton-Scottnak (Peák Barnabás) és a CCC Teamnek (Valter Attila), illetve a Pro Teamek közül a Team Novo Nordisknak (Kusztor Péter) és az Androni Giocattoli-Sidermecnek (Pelikán János) is. A kontinentális csapatokban Dina Márton és Fetter Erik (Kometa-Xstra), Filutás Viktor (Giotti Victoria Palomar), Rózsa Balázs, Szentpéteri András és Wermeser Zsombor (Team Novák) kapott helyet, de ez utóbbi, csíkszeredai csapatban szerephez juthat öt székely sportoló – Novák Károly Eduárd, Balázsi Lóránt, Lázár Nándor, Szilágyi Róbert és Török Szilárd.
A Novák Teamnek ez lesz a harmadik versenye 2020-ban, hiszen nemrég részt vettek a Szebeni Kerékpáros Körversenyen és most gőzerővel készülnek a jövő héten induló Székelyföld Kerékpáros Körversenyén.
A mezőny: Israel Start-Up Nation (izraeli, World Team), Jumbo-Visma (holland, World Team), TREK-Segafredo (amerikai, World Team), Mitchelton-Scott (ausztrál, World Team), CCC Team (lengyel, World Team), Androni Giocattoli-Sidermec (olasz, Pro Team), Al­pecin-Fenix (belga, Pro Team), Team Novo Nordisk (amerikai, Pro Team), Vini Zabu-KTM (olasz, Pro Team), Bingoal-Wallonie Bruxelles (belga, Pro Team), Uno-X Pro Cycling Team (norvég, Pro Team), Caja Rural-Seguros-RGA (spnyol, Pro Team), Sport Vlaanderen-Baloise (belga, Pro Team), Kometa-Xstra (spanyol, Continental Team), Adria-Mobil (szlovén, Continental Team), Team Novák (román, Con­tinental Team), Vorarlberg Santic (osztrák, Continental Team), Giotti Victoria Palomar (romániai, Continental Team), Elkov-Kasper (cseh, Continental Team), magyar válogatott.

Jön a XIV. Székelyföld Kerékpáros Körversenye
Nem marad el idén a Székelyföld Kerékpáros Körversenye. A körverseny a szokásos módon a sepsiszentgyörgyi prológgal indul, a háromszéki első szakaszt a Király etap követi, végül Csíkszereda utcáin zárul a verseny.

HN-összeállítás


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!