Hirdetés

A Hó Világnapja

Negyedik alkalommal szer­ve­zi meg a Kids­Sport, a Kis­som­lyó Ski és Csík­sze­re­da Pol­gár­mes­te­ri Hi­va­ta­la a Hó Világnapja ren­dez­vényt jövő vasárnap, január 21-én Csík­som­lyón, a Kissomlyó sí­pályán.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
A Hó Világnapja
Fotó: KidsSport

Mára már ha­gyo­mány­te­rem­tő közösségi élmény lett Csík­sze­re­dá­ban a KidsSport, a Kissomlyó Ski és a város polgármesteri hivatala által szervezett Hó Világnapja rendezvény, amelyet 2021-ben szerveztek meg először, így idén a negyedik kiadásához érkezett.
A szervezőktől megtudtuk, a World Snow Day-t, azaz a Hó Világnapját a világ több országában megünneplik, Csíkszereda idén is csatlakozik ehhez jövő vasárnap, január 21-én. Az előző évekhez hasonlóan, a szervezők idén is háromszáz, 4 és 14 év közötti gyermek számára biztosí­ta­nak 2-3 órás, ingyenes fel­vo­nó­bérletet, valamint sí- és snow­boardoktatást a Kis­somlyó sípályán. Az esemény délelőtt 10 és délután 4 óra között zajlik, a gyermekeket három turnusra fogják felosztani.


Hirdetés

Az ingyenes pályahasználat és oktatás mellett jó hangulat, zene, meleg tea, zsíros kenyér, fánk és más meglepetések is várják az érdeklődőket, a Csíki Hegyimentőkkel közösen pedig kipróbálható lesz a tú­rasízés a nyeregben.
A szervezők kiemelték: fontos tudni, hogy a Hó Világnapján sem csak azok használhatják a Kissomlyó sípályát, akik az eseményre érkeznek, hanem bárki, szabadon. Ugyanakkor, a rendezvény programjaira  a helyek száma korlátozott, a részvétel előzetes online regisztrációhoz kötött, ezt a KidsSport és az esemény Facebook-oldalán közzétett linken lehet megtenni, ugyanott további információkkal is szolgálnak a szervezők.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!