Hirdetés

Aranybetűs sorokat írtak Csíkszereda történelmébe

Június 8-án, szombaton véget ért a 40. Europassió Kongresszus Csíksomlyón. A háromnapos rendezvénysorozat utolsó napján mutatta be a Csíksomlyói Passió Csoport a virágvasárnapi misztériumjátékot, Jézus szenvedéstörténetét. A kongresszus zárómozzanataként Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere átadta a vándorszobrot Crostwitz város képviselőinek. 

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Aranybetűs sorokat írtak Csíkszereda történelmébe
A Csíksomlyói Passió Csoport előadása Fotó: Csíksomlyói Passió Facebook oldala

Harminckét ország képviselője töltött három napot a megyeszékhelyen, amely otthont adott a 40. Europassió Kongresszusnak. Az esemény zárónapján a csíksomlyói volt gyerekotthon udvarán szervezték meg a Mária-kerti programokat, passió- és népművészeti kiállítással, népi muzsikával, a Visit Harghita és a Mária-út bemutatásával, valamint Székely Legendárium rajzfilmvetítéssel.

A Csíksomlyói Passió Csoport a kegytemplom udvarán adta elő a virágvasárnapi misztériumjátékot, Jézus szenvedéstörténetét. A zárószentmisén Urbán Erik OFM, tartományfőnök megköszönte a helyi passiócsoport fáradhatatlan munkáját, ugyanakkor üdvözölte a tényt, hogy több ország passiócsoportjával ünnepelhettek együtt az elmúlt napokban.
Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere kifejezte a város háláját az eseménydús napok után. Mint mondta, nagy öröm tölti el, hogy a megyeszékhely részese lett egy különleges nemzetközi közösségnek.

– Aranybetűs sorokat írtunk Csíkszereda történelmébe – fogalmazott.

A vándorszobrot, amely a közösséget és az összetartozást szimbolizálja, Crostwitz város képviselői vehették át. A 41. Europassió Kongresszus Németországban lesz.
 
Aranybetűs sorokat írtak Csíkszereda történelmébe





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!