Hirdetés

A cél: a legjobb hét közé kerülés

A legjobb hét közé kerülést tűzte ki célként a férfi kézilabda-válogatott számára a január 11-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra a magyar szövetség (MKSZ). A magyar kézilabdázók Telkiben készülnek a svéd–lengyel közös rendezésű vb-re.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A cél: a legjobb hét közé kerülés
Nagy László az első hétbe várja a válogatottat Fotó: Hodgyai István

A bajnoki, illetve európai kupamérkőzések december közepi zárását követően, Telkiben készül a január 11-én rajtoló, svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságra a magyar férfiválogatott.

– Ennek a vb-nek különös jelentősége van, mivel olimpiai selejtezőtornára kvalifikál. Szeretnénk a szövetség és a magunk által is kitűzött elvárást teljesíteni, hogy olimpiai selejtezős helyezést érjünk el – mondta kedden az MTI-nek Nagy László, az MKSZ alelnöke, aki tavaly nyáron a székelyudvarhelyi All Star gálamérkőzésen is pályára lépett.

A korábbi világklasszis jobbátlövő megjegyezte, a nyolcadik helyezés, sőt a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokra házigazdaként készülő francia válogatott jó szereplése esetén talán még a kilencedik hely is elegendő lehet, ennek ellenére a magyarok az első hétbe szeretnének kerülni.
A csapat a torna előtt kétszer is megmérkőzik Szlovéniával, ma idegenben, majd szombaton Nagykanizsán. Ezt követően január 10-én utazik Kristianstadba, a vb-csoportmérkőzések helyszínére, és két nappal később, jövő csütörtökön a Koreai Köztársasággal, szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával játszik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.
Nagy László szerint a Szlovénia elleni edzőmeccsek lesznek az első állapotfelmérők, amelyek megmutatják, valójában hol is tart a válogatott. Messzemenő következtetéseket ezekből sem kell levonni, de ad egy képet a szakmai stábnak a világbajnokság előtt.
A magyar csapat a 2020-as Európa-bajnokságon kilencedik, a legutóbbi világbajnokságon ötödik lett, a tavalyi, hazai rendezésű kontinenstornán viszont csupán a 15. helyen végzett.

– Valóban nem úgy teljesítettünk, ahogy szerettünk volna, és ahogy terveztük, de itt a lehetőség előttünk, hogy javítsunk, és megmutassuk, mire vagyunk hivatottak – vélekedett Nagy László. 

Hozzátette, hogy a játékosok kaptak „házi feladatot” karácsony előttre és utánra is, a közös felkészülés első része december 27-től 30-ig tartott, a második szakasza pedig hétfőn indult Telkiben.

A magyarok csoportmérkőzései

Január 12., csütörtök, 19 óra: Magyarország – Dél-Korea
Január 14., szombat, 21.30 óra: Izland – Magyarország
Január 16., hétfő, 21.30 óra: Portugália – Magyarország
A találkozókat az M4 Sport élőben közvetíti.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!