Világbajnok íjásza van Székelyföldnek

Világbajnoki címmel tért vissza az Ausztriában rendezett íjászversenyről a csík­szeredai Bors Bence, a sóvidéki Szirtisas Sportklub 13 éves versenyzője a 3D ifjúsági kategóriában állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Világbajnok íjásza van Székelyföldnek
Bors Bence 13 évesen lett a világ legjobbja Fotó: Szirtisas Sportklub

A sóvidéki Szirtisas Sportklub kilenc éve tevékenykedik, íjászatot tanítanak, versenyzőket képeznek ki, és íjászversenyeket is szerveznek. A klub 63 főt számlál, nagyjából fele-fele arányban sóvidéki, illetve csíkszéki íjászok.
A Historical 3Dimensional Hunting International Archery Association az ausztriai Moos­­burgban rendezte meg a 3D világbajnokságot, amelyen 900 íjász mérte össze tudását. A Szirtisas SK öt sportolóval vett részt a versenyen, Bors Bence a kadét korosztályban, Bors Zoltán és Tămîrjan Eduard a felnőtt kategóriában, míg Tămîrjan Zita és Tămîrjan Eu­gen a veteránok között szállt az ötnapos versenybe, amelyen 3D, vagyis élethű nagyságú szivacsgumi-állatokat kell eltalálni ismeretlen távolságokról.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

- A verseny nagy kihívása, hogy a kihelyezett célok különböző dőlési szögekben, és a változatos terep miatt előre nem ismert fényviszonyok között vannak technikai bravúrral kihelyezve. Céllövő sportoknál tudni kell, hogy nemcsak a szél vagy a különböző időjárási viszonyok befolyásolják a cél eltalálását, hanem a fény és a meredek ívek is

– tájékoztatott Lukács Zoltán klubelnök.
A Szirtisas versenyzői közül a csíkszeredai Bors Bence nyújtotta a legjobb teljesítményt, a 13 éves íjász az ifi kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára. Bence két éve kezdte el az íjászatot a Szirtisas Íjász Sportklubnál, Lukács Zoltán szerint mindig céltudatos és kitartó magatartása már hazai pályán is szép eredményeket hozott neki, több versenyen volt első helyezett és a felnőttek között is többször dicséretes helytállásról tett tanúbizonyságot.

– Nagyon örülünk Bence sikerének, nemcsak azért, mert Székelyföld világbajnok sportolóval büszkélkedhet, hanem azért is, mert példájával az íjászunk minden fiatalnak megmutatta, hogy akarattal, kitartással igenis lehet nagy sikereket elérni a sportban és az életben is egyaránt

– dicsérte sportolóját Lukács Zoltán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!