Hirdetés

Színkavalkád a frizurákon

Nyáron az emberek bátrabban nyúlnak az élénkebb, vidámabb színekhez, és ez nemcsak a ruhákon, hanem a hajak színén is visszaköszön. Hogy mi az aktuális divatszín, illetve mire kell figyelni egy frizura kiválasztásakor, szakembert kérdeztünk. Miklós Ildikó fodrászmester oktatóval beszélgettünk.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 5 perc
Színkavalkád a frizurákon
Fotó: pinterest.com

Az év eddigi részében is a rakoncátlannak ható, tépett és fokozatosan vágott hajak voltak a legnagyobb kedvencek, és ez a legforróbb időszakban sem lesz másként. 
Legyen az a haj rövid, félhosszú vagy hosszú, a szakemberek szerint évszaktól és divattól függetlenül a legfontosabb, hogy az ember fej- és arcformájának, stílusának megfelelő frizurát válasszon ahhoz, hogy az előnyös legyen számára. A színek kiválasztásánál nagyon fontos tényező a bőrszín is.
A szürke tarol
Miklós Ildikó fodrászmester oktató – akinek közel huszonöt éves szakmai tapasztalata van – elmondta, jelenleg a szürke tónusú frizurák a divatosak. 
– Van egy adott mennyiségű szín, és ez állandó körforgásban van, akárcsak a ruhák esetében. Néhány éve a lila árnyalata volt a divatos, amelyet a rézvörös követett. Jelenleg a szürke-szőke árnyalatok a divatosak, amelyek a balayage vagy ombre technikával készülnek – részletezte a szakember. 
Kiemelte: a szürke árnyalatai főleg azoknak állnak jól, akiknek meleg tónusú bőrük van, egy sápadt bőrhöz nem illenek ezek az árnyalatok, még akkor sem, ha divat. A frizurák esetében nincs kimondottan nyári hajviselet.

pinterest.com

Frufruk, fürtök, hullámok
– Köztudott, hogy egy hajvágással nemcsak rövidítjük a hajat, hanem formázzuk és gyérítjük is. Ha igényesen van levágva, akkor könnyen kezelhető a frizura, legyen az rövid, hosszú vagy félhosszú fazon – tette hozzá.
Idén továbbra is tarolnak a féloldalas frufruk, mert keretet adnak az arcnak, és szinte bármilyen arcformának jól állnak. Manapság minden divatos, a sima és göndör haj egyaránt, de a hullámok és a kócos hatású frizurák is.
Az estélyi frizurák esetében a nyári időszakban a feltűzéseket részesítik előnyben az izzadás elkerülése miatt. Divat ugyanakkor a sima és a marcell hullám, a fonatok, valamint a sodrások is.
– A nyugati országok mintájára egyre lazább, egyszerűbb frizurák a kedveltek. Tapasztalataim szerint a nagyon szépen kidolgozott frizurák egyre ritkábbak, és az igényesen kidolgozott estélyi frizurák iránt is csökken a kereslet – mondta az oktató.

Nyár a hajunkban is!
Miklós Ildikó szerint, míg télen a sötétebb színek a dominánsak mind a hajszínválasztásnál, mint az öltözködésnél, a nyári hónapokban mindenki bátrabban nyúl a színekhez. 
– Ahogy a színes ruhák, úgy a színes hajak is előkerülnek nyáron, amelyek egyre intenzívebbek – ismertette. 
A rózsaszín, a kék és a zöld, de a pink és a réz tónusok iránt is van kereslet, főleg, ha narancsos árnyalatba csap át. 
– Válasszunk bármit is, nagyon fontos a fodrász szaktudása, hiszen egy jól elhelyezett színes tincs hónapokig is feldobhat egy frizurát – vélekedett Miklós Ildikó. 
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!