Hirdetés

Agyoniskolázottak

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gazdasszonyképzőt reklámozott néhány nappal ezelőtt egy közösségi oldal. Gondoltam, elég elé vagyunk, ha már ilyen képzéseket is kell szervezni. Aztán ugyancsak a közösségi oldalon gördült szembe egy bulvárcikk címe: „Tíz dolog, amit megtehetsz, hogy vonzóbb férfivá válj 2023-ban”. 
Gyakran rájövök, hogy hazugság az életem, hiszen eddig úgy tudtam, hogy nemcsak idén kellene egy férfinak vonzónak lennie, hanem lehetőleg élete végig, akár házas, akár nem. A kíváncsiság rávett arra, hogy megnézzem, mitől is lehet vonzóvá válni 2023-ban. A következő a tízes lista: légy szociálisabb; szerezz női barátokat; öltözködj és figyelj magadra jobban; építs esztétikus testet; legyen ambíciód, légy kalandvágyó; keress egy olyan életcélt, ami nem a nők üldözése; meditálj; fektess be egy profi fotózásba; olvasd a blogot, ahol megjelent a tízes lista. 
Úgy gondolom, nem a bütü és intoleráns székelységemről árulkodik, ha azt mondom: elég elé vagyunk. Egyrészt azért, mert egy valamirevaló társadalom ügyesen kineveli a jövő gazdasszonyait anélkül, hogy bármilyen képzést is kellene szervezni. Különben nem akarok bezzegezni s a múltra visszamutogatni, de azt látnunk kell, hogy nagyanyáink idejében talán jobbak voltak a „gazdasszonyképzők”. Ami mindebben sajnálatos, hogy nagyon fiatalon, sokszor gyerekként cseppentek a nagybetűsbe, és hamar meg kellett tanulniuk a (gazd)asszonykodás fortélyait. Nagyapáink sem nagyon böngészték az interneten, hogyan kell vonzó férfivá válni. Sokszor elég volt a tisztességgel és lelkiismerettel végzett munka, a gerincesség, udvariasság, figyelmesség, igényesség és egy-két jó tánclépés. Az is igaz, hogy időnként bicskacsattogással is próbáltak vonzók, s főleg férfiak lenni. Egy biztos: nem agyoniskolázottsággal lettek emberek, nagybetűs emberek. 
A képzéseket sem akarom lebecsülni, hiszen fontosak ahhoz, hogy fejlődjünk, életünket és életterünket szebbé, jobbá tegyük, de azért ejsze vigyázzunk arra, hogy a macsó- és gazdasszonyképzők után ne történjenek szerepcserék, mert sem a szőrös (gazd)asszony nem szép, s ejsze a festett szemű, idézőjeles férfi sem vonzó, még 2023-ban sem. 
Itt jut eszembe egy bölcs férfi mondása: „Ne szagold a világ ganéját, mert még a 21. században is büdös!”



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!