Hirdetés

Petíciótól remélik a megoldást 

Online petíciót indított egy gyergyószentmiklósi lakos a 12C jelzésű országút egyes szakaszainak tarthatatlan állapota miatt. A Gyergyószentmiklós–Gyilkostó útvonal felújítása és nem foltozása elnevezésű kiáltványt eddig közel kétszázan írták alá; az említett útszakaszon jelenleg felújítási munkálatokat végez a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Petíciótól remélik a megoldást 
Göröngyös út vezet Gyilkostóra Gyergyószentmiklósról Fotó: Kozma Júlia

Rossz állapotban van az útfelület a 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti szakaszán, az utóbbi években csak kátyúzásokat végeztek, ami nem javított jelentősen az állapotokon. Kozma Júlia gyergyószárhegyi lakos az áldatlan állapotokat megelégelve indított petíciót. Elmondta: több éve heti rendszerességgel jár az útszakaszon Moldva irányába, a rossz állapotú út sok bosszúságot okoz és gyakori autóalkatrész-cserét igényel. 
– Úgy érzem, hogy tarthatatlan a helyzet, és ezért adtam hangot felháborodásomnak a közösségi oldalon, majd elindítottam az online petíciót, remélem, minél több gyergyószentmiklósi lakos csatlakozni fog, hogy az aláírások birtokában tovább tudjunk lépni az ügy érdekében – fogalmazott Kozma Júlia. 
Az említett útszakaszon alig néhány nappal ezelőtt elkezdődtek a javítási-felújítási munkálatok, amint arról a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság közösségi oldalán is tájékoztatták az érintetteket. 

Elekes Róbert
– A 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti szakaszán felújítási munkálatokat végzünk, a meglévő kátyúkat kijavítjuk, valamint a város kijáratától megközelítőleg 4 kilométeres szakaszon felújítjuk a kopóréteget – tájékoztatott Elekes Róbert, a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: tudatában vannak, hogy a teljes útszakasz felújításra szorul, egyelőre ekkora munkálat elvégzésére van anyagi keret. 
A közigazgatásilag Gyergyószentmiklóshoz tartozó Gyilkostó település útszakasza, valamint a Gyilkostó sugárút a gyergyószentmiklósi önkormányzattól tavaly került át a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság felügyeletébe.
– Ezeket az útszakaszokat azért vettük át a várostól, hogy modernizáljuk a közeljövőben, dolgozunk az elődokumentációk elkészítésén, és bízunk benne, hogy megvalósul a projekt – fogalmazott Elekes Róbert. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!