A feljutásért küzd Szabó Szilvia

Hét évet játszott Besztercén, a legutóbbi idényben a Hargita KK egyik gólfelelőse volt, ősztől pedig a VSK Jászvásárnál folytatja pályafutását. Szabó Szilvia válogatott balátlővő már tavaly átigazolhatott volna, mégis egy évig még Székelyudvarhelyen maradt, ami szerinte élete legjobb döntése volt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A feljutásért küzd Szabó Szilvia
Jó idénye volt Szabó Szilviának. Visszatérne Udvarhelyre Fotó: Hodgyai István

Május közepén jött a hír, hogy Szabó Szilvia, a Hargita Kézilabda Klub korábbi balátlövője ősztől a feljutást megcélzó másodosztályos VSK Jászvásárhoz igazolt. A 26 éves zetelaki balátlövő hét idényt töltött a Besztercei Gloriánál, kivette részét a feljutásból, játszott az EHF-kupában, 2019-ben bajnoki ezüstérmet vehetett át és a válogatottban is bemutatkozott. Túl van egy komoly, műtéttel végződő sérülésen, a legutóbbi idényben pedig a másodosztályos Hargita Kézilabda Klub egyik gólfelelőse volt.
– Jó idényt zártunk. Igaz, kellett legalább egy fél év, hogy összeszokjunk, összerázódjunk. A vége felé már mindnyájan éreztük a meccsek alatt, hogy olajozottan megy minden, olvassuk egymás gondolatait, előre tudtuk, ki merre mozdul, röviden játékban voltunk. Mester Zsolt edző irányításával jó kis csapattá kovácsolódtunk össze, ezért most kicsit nehéz a búcsú – fogalmazott Szilvia, bár ezt nem tekinti véglegesnek. Az utolsó bajnokin úgy lépett pályára, hogy visszatér még ide, fog ő még udvarhelyi színekben pályára lépni.
Új csapata, a VSK Jászvásár tavaly alakult újjá, a mostani céljuk, hogy feljussanak az élvonalba. Szilvia már tavaly a célkeresztjükbe került. 
– Hét évet töltöttem Besztercén, szerettem volna egy kicsit itthon is lenni, így abban maradtunk, hogy tartjuk a kapcsolatot – közölte Szilvia. Hozzátette, a téli átigazolási időszakban újra megkeresték, ekkor már komolyabban fontolgatta az ajánlatukat, de végül úgy döntött, hogy az idény végéig Udvarhelyen marad. – Életem legjobb döntése volt – vallotta be.
Az átigazolási tárgyalások márciusban kezdődtek, eléggé elhúzódtak, de végül aláírt a moldvai klubhoz, a szerződés egy évre szól, a folytatás a csapat teljesítményétől, céljainak elérésétől, a további tervektől is függ. Szabó Szilvia a Hargita KK csapatával járt életében először a moldvai városban, hiszen egy csoportban szerepeltek, most azt tervezi, hogy jobban megismeri a várost, ugyanakkor, amikor csak teheti, rögtön haza látogat. 
– Eddig is úgy volt, hogy amikor volt két szabadnapom, rögtön rohantam haza. Nagy a honvágyam, és gyanítom, hogy ez a jövőben sem fog változni – nyugtázta Szabó Szilvia.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!