Hirdetés

Két chilei játékos a Vasasnál

Hat új és egy visszatérő játékossal erősödött a télen a székelyudvarhelyi Vasas Femina kerete, legutóbb két chilei játékos igazolását tették közzé.  A Vasas vasárnap egy rangadóval kezdi meg a tavaszi idény pontvadászatát, Vágó Attila vezetőedző szerint a csoport három legjobb együttesének egymás közti eredményei döntik el a bajnok kilétét.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két chilei játékos a Vasasnál
Új igazolások. Gladys Esquivel és Yanka Cáceres bemutatkozása a Vasasnál Fotó: Szász Csaba

A női labdarúgó-másodosztályban szereplő, az élvonalba való feljutást célul kitűző Vasas Femina január 22-én kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra, pár nappal később jelentették be, hogy

négy magyarországi játékos leigazolásával erősítették meg a keretet.

Hornok Réka védő, Török Lilla csatár és Lengyel Krisztina kapus a Soroksár SC-től érkezett, Mezőssy Melánia szabadon igazolható játékosként jött a klubhoz, korábban az FK Csíkszeredánál játszott. Nem sokkal később közölték, hogy a Marosvásárhelyen töltött két és fél idény után Krall Tímea visszatért a nevelőegyütteséhez.

Csütörtökön újabb igazolásokról adtak hírt:

két chilei játékos csatlakozott a kerethez, mindketten a 175 ezer lakosú Capiapó városának Deportes csapatától érkeztek.

A 20 éves Yanka Cáceres González védő-középpályás első nemzetközi tapasztalatait gyűjti, korábban három chilei élvonalbeli csapatnál játszott.

A 28 éves Gladys Esquivel Villanueva támadó középpályás 2020-ban az ausztrál élvonalban szereplő Western Pride-hoz igazolt, ahol a szezon végén bekerült az év csapatába. A 2022–23-as szezont már a kazahsztáni Tomiris-Turan csapatában kezdte, végig pályán volt a Manchester City ellen a női Bajnokok Ligájában. „Kétségtelenül egy egzotikus célállomásról van szó” – adta hírül az átigazolást a chilei sajtó. Esquivel-lel kapcsolatosan megjegyezték: „Ausztrália, Kazahsztán és most Románia. Egy exportfutballista, aki ismeri a szokatlan úti célokat.”

– Nagy verseny lesz a kezdőcsapatba kerülésért, hiszen minden posztra két játékosom van –

magyarázta a kereterősítést Vágó Attila, a Vasas vezetőedzője. Hozzátette, hogy a felkészítés alatt mindent megcsináltak, amit elterveztek, egyetlen edzést sem hagytak ki. Elmondta, hogy a két brazil idegenlégiós később csatlakozik a csapathoz, de így is tetszett neki, amit a két legutóbbi edzőmérkőzésen látott.

A bajnokság végkifejletével kapcsolatosan optimista, ugyanakkor tudja, hogy háromesélyes a bajnokság.

– Van a Topolog, Románvásár és mi. A három csapat egymás közti eredményei döntik az első helyezett kilétét – fogalmazott a Vasas vezetőedzője. A Vasas Femina vasárnap 11 órától a műgyepes pályán a Liceenii Topolog vendéglátójaként kezdi meg a tavaszi pontvadászatot.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!