Hirdetés

Jó hangulat, tartalmas szórakozás

Tavaly szaladtak, közben pénzt gyűjtöttek, amiből idén könyveket vásároltak és iskolarádiót alapítottak a tanintézményben. A szünetek jó hangulatához hozzájárul a zene, az olvasni szerető diákok pedig izgalmas kortárs ifjúsági könyveket kölcsönözhetnek.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jó hangulat, tartalmas szórakozás
Kortárs műveket vásároltak. A mostani gyerekekhez szólnak. Fotó: Bethlen Gábor Általános Iskola

Kettőt egy csapásra elnevezésű projekthez kérte a támogatók, szimpatizánsok hozzájárulását a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) szervezte tavalyi Fuss Neki! adománygyűjtő sporteseményen a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola mellett működő egyesület .
– Akciójuk eredményes volt, hiszen több mint 15 ezer lej gyűlt össze, amit a lakótelepi iskola otthonosabbá tételére költhettek el – tudtuk meg Dunkler Réka könyvtárostól.
Az egyik része a projektnek az iskolarádió elindítása volt, amit a diákok javaslatai alapján Chill FM-nek neveztek el, és amely hangulatos zenét sugároz az iskola folyosóin és az udvaron a szünetekben. Összesen 30 tanuló jelentkezett rádiósnak, ők képzéseken vettek részt, és Péterfy Ágnes aligazgató koordinálásával műsorokat is készítenek majd. A projekt másik célja az olvasás vonzóvá tétele volt, és az összegyűlt pénzből 217 hiánypótló kortárs gyermek- és ifjúsági irodalmi művet szereztek be az iskola könyvtárának, tudtuk meg Dunkler Rékától. A köteteket a diákok és a pedagógusok javaslatait figyelembe véve válogatták össze.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!