Hirdetés

Nem kerülnek majd Fenyőkút felé a pálpatakiak

Sikeresen pályázott és nyert támogatást az Anghel Saligny program keretében Korond község önkormányzata. A megítélt összegeket utak kor­sze­rűsítésére fordítják, aszfalttal borítják a Pál­pa­ta­ká­ra vezető községi utat, és számos utcára kopóréteg kerül.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem kerülnek majd Fenyőkút felé a pálpatakiak
Sikeres pályázat. Aszfalt vezet a tanyavilágba Fotó: Hadnagy Éva

Katona Mihály, Korond község polgármestere elmondta, a sikeres pályázatnak köszönhetően, amelynek finanszírozási szerződését még az elmúlt év végén aláírta a Fejlesztési Minisztériumban, a Korondot Pálpatakával összekötő DC36 jelzésű községi útnak a korszerűsítése valósulhat meg.

Engedélyre várnak

– Rég vártuk már ezt, a tervek szerint aszfaltszőnyeg kerül erre a több mint nyolc km-es útszakaszra, de a projekt magába foglalja két híd javítását és az út menti árkok kialakítását is – közölte a polgármester.
Elmondta, jelenleg a vízügytől várnak egy engedélyt, és amint megkapják a szükséges jóváhagyást, kiírhatják közbeszerzésre a pályázatot. Az így korszerűsített útszakaszt a tervek szerint összekapcsolják a Korondról kivezető aszfaltúttal, majd áthaladva Pálpatakán a már meglévő erdei aszfaltúthoz is csatlakoztatnák, így egészen Melegpatakig lehetne aszfalton közlekedni. Jelenleg csak a Fenyőkút felé vezető szakaszon van aszfalt, ezért a pálpataki lakosok is inkább arra kerülnek, azt használják, mint hogy a köves úton járjanak.
– Nagyon igénybe vett, leterhelt ez az útszakasz jelenleg, éppen ezért bízom abban, hogy ha elkészül az új aszfaltréteg, akkor a fenyőkúti út tehermentesül, így pedig tovább tart – fogalmazott Katona Mihály.
A polgármester szerint a Pálpataka felé vezető szakasz sokkal szélesebb, s ezáltal biztonságosabb is lesz, mint a fenyőkúti szakasz.

Kopóréteg kerül az utcákra

Az országos programból lehívott összeg fennmaradó részét szintén aszfaltozásra fordítják. Korond azon utcáira kerül egy újabb kopóréteg, amelyek kimaradtak a tavalyelőtti munkálatokból.
– Sikerült a falunak az egyik felében lévő, több mint 4,2 km hosszúságú asz­falt­utat megerősítsük és ráhúzzuk a második rend kopóréteget a tavalyelőtt, idén pedig az akkor elmaradt utcák aszfaltszőnyegét erősítsük meg – közölte az elöljáró.
Mint mondta, 2009-ben aszfaltozták a községközpont utcáit, az azóta eltelt évek alatt pedig igencsak elhasználódott már az aszfalt. Kiemelte, a közbeszerzést már meghirdették, és reményeik szerint tavaszra meg is lesz a kivitelező, így az aszfaltozási munkálatok már a jó idő beálltával elkezdődhetnek. Korond egyébként kimagaslóan jól áll aszfaltozott utcák szempontjából, hiszen a település minden utcája aszfaltburkolattal rendelkezik. Katona Mihály elmondta, idén mintegy 4,7 km szakaszra kerül védőburkolat, illetve van néhány olyan utcájuk, amelyeken meg fogják hosszabbítani az aszfaltszőnyeget. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!