Hirdetés

Szolgálati lakások épülnek Sóvidéken

Energiahatékony és környezetbarát szolgálati lakások épülnek Parajd és Korond községben. A finanszírozási szerződést az elmúlt év végén írták alá a polgármesterek. A hat lakrészes épületek legkésőbb 2026-ra készülhetnek el.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szolgálati lakások épülnek Sóvidéken
A szolgálati lakások látványterve. Szakembercsábító Fotó: Parajd község/Fb

Tavaly nyújtott be pályázatot Parajd község önkormányzata az Országos Helyreállítási Terv keretében meghirdetett kiírásra, hogy a tanügyben és az egészségügyben dolgozó személyeknek szolgálati lakásokat építhessenek. Pályázatuk pozitív elbírálásban részesült, így egy 409 négyzetméteres, hat lakrészt tartalmazó, teljes egészében energiahatékony és környezetbarát ingatlan épülhet a településen. Nyágrus László polgármester elmondta, az elmúlt években nagy igény mutatkozott a szolgálati lakások iránt.
 

– Az utóbbi időben folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy igény van a szolgálati lakásokra. Jelenleg az önkormányzat nem rendelkezik ilyennel, alkalomadtán az ANL-s lakásokban tudunk biztosítani lakhatást a kritériumoknak eleget téve

– fogalmazott a polgármester. 

Elmondta, a következőkben egyeztetnek a tervezővel, majd a közbeszerzési eljárás következik. Az új épület Parajd központjában, a szintén ezután épülő bölcsőde szomszédságában kap majd helyet, és az épület mellett két elektromos-autó-töltőállomást is építenek, amelyeket szintén tartalmazza a projekt. A beruházás értéke meghaladja a kétmillió lejt.
Parajdhoz hasonlóan Korond község is sikeresen pályázott a szolgálati lakások építésére kiírt projektre. Katona Mihály polgármester elmondta, a településen eddig is voltak szolgálati lakások, az orvosi rendelőknek is helyet biztosító épületben. Az ingatlant azonban korszerűsítik, egészségügyi központtá alakítják, éppen ezért szükség volt új szolgálati lakásokra. Mint mondta, elsősorban a tanügyben és az egészségügyben dolgozók vehetik igénybe Korondon is a környezetbarát lakásokat. Az egységes tervek alapján Korondon is hat, egyenként kétszobás lakást alakítanak ki. Mivel az épülő egészségügyi központban számos szakrendelőt hoznak létre, a polgármester szerint az épülő szolgálati lakásokkal még inkább a községbe csábíthatják a fiatal szakembereket.
 

– Alternatívát szeretnénk kínálni mind a tanügyben, mind pedig az egészségügyben dolgozó fiatal szakembereknek, akik itt képzelik el a jövőjüket, hogy ne kelljen ingázzanak, esetleg albérletet fizessenek

– hangsúlyozta Katona Mihály polgármester.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!