Hirdetés

Egy cserbenhagyásos baleset margójára

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc

Peti szüleit nem ismerte, hiszen mindössze hathetes volt, amikor örökbe fogadták. Nagy szeretet vette körül új családjában, ahol két „mostohatestvér” is várt rá, de ők is nagyon hamar befogadták. Szépen cseperedett, nagyon tanulékony, de ugyanakkor pajkos gyermek, korához képest okosabb volt társainál. A végzet azonban egy szempillantás alatt megszakította életútját. Tragédia.
Egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy száguldó autó: ennyi elég is volt a tragédiához. Petin már nem lehetett segíteni, és nem is segítettek. A balesetet senki nem látta, így az elkövető autós, miután az úttesten szabálytalanul átkelő Petit elütötte, kiszállt járművéből, az élettelen testet felemelte, majd bedobta a csomagtartóba és eltűnt. Családja késő délután észlelte eltűnését, és azonnal keresésére indultak, minden szomszédot mozgósítottak, végigjárták a közeli erdőt, a mezőt, a kukoricást, a pityókatároló vermeket, ám Petit nem találták. A közösségi oldalon Peti fotója szerepelt minden családtag profilképén és nagybetűvel kiírták: ELTŰNT! Volt, aki még aznap látni vélte Petit, volt, aki egy héttel később az ország másik végében látta kóborolni őt, de pontos információkkal senki nem szolgált. Két héttel később egy falubeli talált rá Petire, élettelen teste az erdő szélén hevert, néhány gallyal gondosan letakarva. Értesítette a családot, így Petinek megadatott a végtisztesség. A balesetet okozó autóst mai napig nem találták meg, így büntetlenül róhatja az illető a mai napig a nagyvilág útjait.
Peti, a hatéves kiskutya tragédiája megrázó is lehetne, ha mindez igaz lenne. De nem az. Mert az autós időben észrevette a kapu alatt kibújó pincsit, aki egy piros kislabda után szaladt ki az útra, így időben fékezett, és két szitokszó közepette tényleg elhajtott. A kutyus pedig fél perccel később a piros labdával a szájában visszasurrant az udvarra és boldogan él.
Peti viszont nagyon sok van, ahogyan olyan olvasó is a közösségi médiában, aki csupán egy címet olvas el, vagy legfeljebb az első bekezdést, aztán valami emeletes marhaságot kommentel. És közben ezerrel nyomja a Tetszik gombot, vagy valami szomorkás, meghökkentő hangulatjelt tesz, anélkül, hogy az írást végigolvasná. Nos, te végigolvastad? Ha igen, nyomj egy Tetszik gombot!



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!