Hirdetés

Villanyoszlopok a bővítés útjában

Több éve tolódik a szombatfalvi és bethlenfalvi útkereszteződések bővítése Székelyudvarhelyen. A hivatal szerint több villanyoszlopot is el kellene költöztetni a korszerűsítés elkezdése előtt, az áramszolgáltató azonban tétlen maradt.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Villanyoszlopok a bővítés útjában
Az áramszolgáltató kell kiírja a közbeszerzést. Várni kell Fotó: Hodgyai István

Sokéves problémát jelent az Orbán Balázs – Nicolae Bălcescu és a Nicolae Bălcescu – Bethlenfalvi út útkereszteződések bővítése és korszerűsítése a székelyudvarhelyi városvezetés számára. Korábban több területet is felvásárolt az önkormányzat a kereszteződések bővítése érdekében, ám korszerűsítésükre máig nem került sor. Megkeresésünkre Zörgő Noémi hivatali szóvivő elmondta, a városháza részéről minden feltételt teljesítettek a kivitelezés elkezdéséhez, így már csak az áramszolgáltató feladata van hátra: három oszlopot kell elköltöztetniük.


Hirdetés

– Mindkét kereszteződés esetében a költöztetési munkálatokra az Electrica kell kiírja a közbeszerzést. A dokumentumokat a csíkszeredai iroda elküldte a brassóinak, ők kell kiírják a munkálatok közbeszerzését. Várjuk, hogy ez megtörténjen

– vázolta a jelenlegi helyzetet a szóvivő.

Hodgyai István

Mint közölte, a munkálatokról és a kivitelezési határidőről csak ennek lejártával lehet beszélni. A szükséges munkálatok költségei fele‑fele arányban oszlanak meg az áramszolgáltató és a hivatal között. Az Orbán Balázs – Wesselényi – Nicolae Bălcescu kereszteződés esetében 265 ezer lej, míg a Bethlenfalvi út – Nicolae Bălcescu kereszteződés esetében 39 ezer lej a város költsége – tájékoztatott a szóvivő.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!