Hirdetés

Végére értek a meghallgatásoknak

Ismét elnapolta a döntést a Maros Megyei Törvényszék Borboly Csaba perének ügyében. Sergiu Bogdan, Borboly Csaba ügyvédje a pénteki tárgyalást követően elmondta: a tárgyaláson meghallgatták az ügyben szintén vádlott Pállfy Domokost, és ezzel végére értek a meghallgatásoknak, továbbá kizárták a bizonyítékok közül az ügyészség valamennyi hangfelvételét.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Végére értek a meghallgatásoknak
Illusztráció Fotó: Hargita Népe Archív

A Hargita Népe kérdésére Sergiu Bogdan elmondta: ezúttal azért döntött a halasztás mellett a bíróság, mert az ügyész azt kérte a törvényszéktől, hogy az ügyről értesítse az Európai Unió Bíróságát. Mint részletezte, egy ilyen kérés iktatása a döntéshozatal automatikus elhalasztásával jár.

Az ügyvéd elmondta: a pénteki tárgyaláson meghallgatták Pálffy Domokost is, ezzel a meghallgatások végére értek. A törvényszék ugyanakkor kizárta a bizonyítékok közül az ügyészség által benyújtott hangfelvételeket. A következő tárgyalás időpontja február 21.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel vádolja Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnököt és rajta kívül további tizenkét személyt. A 2015-ben kezdődött perben a 131-es és a 124-es megyei út felújítása kapcsán indítottak eljárást.

Kövessen a Facebookon!