Hirdetés

Újabb tematikus évet hirdettek

A könyv, a zene és a játék éve után az idei esztendő a mozgásé lesz Székelyudvarhelyen. Az újabb tematikus év részleteit a városi műjégpályán jelentették be pénteken. A programsorozat ugyanezen a helyszínen indult szombat este, ahol jégdiszkóra várták a zene és korcsolyázás kedvelőit.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újabb tematikus évet hirdettek
Az udvarhelyi jégpálya. Mozgásprogram Fotó: Polgármesteri Hivatal/Fb

Az idei tematikus évről, a tervezett programokról Ölvedi Zsolt alpolgármester, Máthé László Ferenc, a polgármesteri hi­vatal szervezési irodájának vezetője, Mester Zoltán, a Városi Sportklub (VSK) igazgatója és Bartus Attila, az Iskolás Sportklub (ISK) vezetője beszélt. A tavalyi játék évét követően idén a mozgásra, a tömeg- és közösségi sportolásra fókuszál a város.

– Azért döntöttünk a moz­gás éve mellett, hogy kor­osztálytól függetlenül a rend­szeres testmozgást népszerűsítsük, és hogy felhívjuk mindenki figyelmét a mozgás, sportolás fontosságára

– mondta az alpolgármester.


Hirdetés


Hozzátette, hogy idén, a civil szervezetek támogató programjában 1,5 millió lejes keretet terveznek elkülöníteni a sportra, és akárcsak a korábbi években, ezúttal is a kapcsolódó tematikákra több pontszám jár. 
A mozgás évében a VSK és az ISK mellett a kulturális intézmények is részt vesznek, hisz a mozgás nemcsak sport, hanem színház és tánc is. Több olyan ötletet is felsoroltak a sajtótájékoztatón, amelyekkel tartalmassá tennék az előttünk álló hónapokat. Rendszeres közösségi futást, szabadtéri sportbemutatókat, edzéseket, közösségi sport­vetítéseket, sportmo­ti­vá­ciós előadásokat, cégek, mun­ka­közösségek, baráti tár­sa­ságok közötti, mozgással kap­csolatos versenyeket, ut­ca­baj­nok­ságokat szerveznek, a tervek között szerepel egy városi családi olimpia, erősember-vetélkedő, találkozó profi sportolókkal, csapatokkal, olim­pikonokkal, népszerű tré­nerekkel, aktív és visszavo­nult sportolókkal stb. 
Folytatódik a népszerű Korisuli program, amelyben Mester Zoltán elmondása szerint ebben a tanévben vesz részt a legtöbb gyermek, továbbá újdonságnak számít, hogy egyre több óvodás csoport kapcsolódik be. 
A nyárra tervezett családi, közösségi olimpia szakmai partnere az ISK lesz. Bartus Attila igazgató közölte, hogy a családok számára izgal­mas, élvezetes és emlékezetes sporteseményt szeretnének szervezni. 
A szervezők a tematikus év kapcsán minden sportszervezet, egyesület, alapítvány, sportközösség csatlakozására számítanak, és bíznak abban, hogy jó ötleteikkel, rendezvényeikkel, eseményeikkel, megmozdulásaikkal még színesebbé teszik a programsorozatot.
Nyitányként szombat este rendezték meg a jégpályán az első jégdiszkót, ahol DJ Nitzu szettjeire korcsolyázhattak, táncolhattak az érdeklődők. Az ígéret szerint a szezon végéig több alkalommal is lesz még ilyen rendezvény.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!